Upp i täten – trots migrän

En envis migrän var inget som stoppade amerikanskan Jennifer Kupcho under torsdagens öppningsrunda i LPGA-tourtävlingen i Ocala, Florida. I stället leder hon tävlingen efter 18 hål.

Jennifer Kupcho. Arkivbild.

Jennifer Kupcho. Arkivbild.

Foto: David J Phillip /AP/TT

Golf2021-03-05 04:19

Vid fjortonde hålet var Jennifer Kupcho redo att kliva av banan, men trots stel nacke och känslobortfall i handen gav inte hon upp. Kupcho gick till slut runt på fem slag under par och en delad förstaplats med landsmaninnorna Nelly Korda och Austin Ernst.

– Det är ganska illa. Till och med nu är det suddigt och jag kan egentligen inte se någonting med vänster öga. Jag fick lita på min caddie och försöka göra så gott jag kunde, sade Kupcho efter rundan.

Bästa svenska efter första dagen är Dani Holmqvist, som efter fyra birdies och två bogeys stannade på två under par. Det placerar henne på en delad 16:e plats, vilken hon delar med tolv andra.

Madelene Sagström ligger på delad 29:e plats med ett slag under par. Övriga svenskor i tävlingen – Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg, Caroline Hedwall och Linnea Ström – ligger efter rundor på några slag över par långt bak i fältet och får på fredagen kämpa för att kvalificera sig för vidare spel i helgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om