Uppåt för Stenson – tungt för Norén och Norlander

En behärskad chip från Justin Rose och en säker birdieputt av Henrik Stenson.

Henrik Stenson, här på US Masters tidigare i april, slutade tillsammans med engelsmannen Justin Rose elva i New Orleans.

Henrik Stenson, här på US Masters tidigare i april, slutade tillsammans med engelsmannen Justin Rose elva i New Orleans.

Foto: Christer Höglund/TT

Golf2021-04-26 01:07

Sedan kunde kompisarna och tillfälliga lagkamraterna konstatera att de klättrat några placeringar och slutat på en delad elfteplats i lagtävlingen Zurich Classic i New Orleans.

Det svensk-engelska paret rivstartade dagen med en birdie och hade efter sju hål bara ett par. Tyvärr blandades de fyra birdiesarna då med två bogeys. Foursome-spelet ledde till slut till en runda på två under par och totalt fem slag från segern.

Efter en stark lördag hade Alex Norén och Henrik Norlander chans att sig upp till en topplacering, men svenskarna gick runt på 74 slag, tio sämre än på lördagen, och slutade 21:a av helgens 33 par.

I toppen såg sydafrikanerna Louis Oosthuizen och Charl Schwartzel ut att hålla undan för de jagande paren, men en bogey på 18:e hålet tvingade dem till särspel mot Australiens Marc Leishman och Cameron Smith – och australierna behövde sedan bara ett hål för att vinna i särspelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om