Uppstickaren snuvade stjärnorna på segern

Två blev tre i toppen av veckans PGA-tävling och den tänkta tvekampen mellan Jon Rahm och Justin Thomas slutade med att doldisen Patrick Cantley tog hem segern.

Patrick Cantlay på väg mot sin seger i PGA-tourtävlingen i Thousand Oaks, Kalifornien.

Patrick Cantlay på väg mot sin seger i PGA-tourtävlingen i Thousand Oaks, Kalifornien.

Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Golf2020-10-26 02:35

Jon Rahm och Justin Thomas gick ut i sista dagens ledarboll i PGA-tourtävlingen i Thousand Oaks utanför Los Angeles och bjöd på en spännande duell – som till slut bara gällde andraplatsen.

För bakifrån smög Patrick Cantlay ikapp världstvåan och världstrean och hans 65 slag för dagen, sju under par, räckte för vinst i den stjärntäta tävlingen.

– Jag fick en bra start i dag och sedan flöt det bara på, säger amerikanen lugnt i segerintervjun efter sin tredje tourtriumf i karriären.

Gillade svala vädret

Medan Cantlay radade upp birdies, totalt nio under de sista 18 hålen, snubblade såväl Rahm som Thomas. Den sistnämnde hamnade flera gånger i riktigt trubbel och hade på sluthålen flera gånger fullt sjå att rädda par.

– Jag kämpade som bara den men det finns inga ursäkter annat än dåligt utförda slag. Det är för jävligt när man känner att man har det i sig men inte får ut det, sade Thomas efter sin runda.

En snygg birdie på 18:e hjälpte inte och när Rahm trots ett upplagt läge bara fick par på avslutningshålet slutade de båda stjärnorna på –22 och ett slag bakom uppstickaren från Long Beach, en timme söderut.

– Jag har spelat riktigt bra på sistone men bara inte fått ihop det fyra dagar i rad. Jag gillar det här vädret, som alla verkar klaga på, säger Cantlay något oväntat om de mulna och småblöta förhållandena i för Los Angeles svala 15 grader.

Woods långt efter

Alex Norén, ende svensk i tävlingen, avslutade med 70 slag och minus två. Det gav honom totalt 15 under par och en delad 17:e plats.

Bakom honom hade många av de stora svårt i tävlingen där alla friska startande fick gå fyra ronder. Stjärnor som Rickie Fowler (57:a plats efter –2 på söndagen), Tiger Woods (72:a efter +2) och Phil Mickelson (76:a och näst sist efter +6) visade att de har mycket att slipa på inför US Masters på Augusta i Georgia om knappt tre veckor.

– Det enda jag kan ta med mig härifrån är att jag puttade bra. Tyvärr var de flesta av dem för par och några för bogeys här och där, sade en besviken Woods på sin presskonferens.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om