Uppsving för Tobo GK

För att prata i golftermer kan vi säga att årets säsong på Tobo GK har varit som att slå ett par för en låghandikappare. Alltså - fullt godkänt. - Efter ett par tunga år kan vi säga att vi har stabiliserat oss, säger ordföranden Lars Martinsson.

Golf2007-10-10 06:23

Under en rad av år rådde näst intill golffeber i Sverige. Klubbarna hade en ständig tillströmning av nya medlemmar - och därmed ett bra ekonomiskt flöde. Allt var frid och fröjd - tills för bara några år sedan. Plötsligt var golf inte lika populärt längre, medlemsutvecklingen klingade av och många valde att lägga drivern i byrålådan.
Detta märkte också Tobo GK av. Nu ser man en ljusning igen.

Utökat samarbete
- Raset har stannat och planat ut. Vi har också jobbat hårt med olika åtgärder för att försöka vända trenden och få passiva medlemmar att börja spela igen, säger Lars Martinsson och räknar upp en rad olika lösningar på åtgärder för dem som inte vill teckna ett fullt medlemsskap, men ändå ha möjlighet att spela.
- I dag har vi 75-80 spelare som spelar i någon form av åtgärd. Det kan vara allt från halvt medlemsskap till vardagsgolf. Det finns flera olika alternativ och vi måste vara lyhörda och följa med i tiden. Vi ska också satsa på att utöka samarbetet med grannklubbarna, som till exempel med Vimmerby Golfklubb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!