USA:s kapten: Ingen Woods i Ryder Cup

Han har spelat i åtta Ryder Cup, men i år kommer Tiger Woods förmodligen inte ens att finnas med i publiken. Det säger den amerikanska lagkaptenen Steve Stricker. –Det kommer förmodligen inte att hända, säger han.

Tiger Woods skadades allvarligt i en bilolycka i februari. Arkivbild.

Tiger Woods skadades allvarligt i en bilolycka i februari. Arkivbild.

Foto: Ryan Kang/AP/TT

Golf2021-09-21 09:11

Woods var med när USA förlorade 2018, men i början av året var 45-åringen med i en allvarlig bilolycka och ådrog sig omfattande skador.

Den 15-faldige majorvinnaren var aldrig aktuell för spel i årets match mot Europa, men Stricker hade gärna haft honom i publiken.

– Jag vet att några av spelarna har hälsat på honom, men jag tror inte att det är bra för honom att vara här rent fysiskt med tanke på var han befinner sig i sin rehabilitering. Han blir bättre och bättre, och han är fullt fokuserad på att komma tillbaka till spelet igen. Vi ska inte stå i vägen för honom, för vi vill alla se honom tillbaka på banan, säger Stricker.

Ryder Cup inleds på fredag i Sheboygan i Wisconsin, USA. Ingen svensk fick plats i det europeiska laget, men Henrik Stenson är en av Europas vice-kaptener.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om