Nytt caddieuppdrag på touren för Johansson

När Scandinavian Mixed inleds i Halmstad på torsdagen finns Vimmerbykillen Christian Johansson med på banan. Som caddie åt den tyska spelaren Karolin Lampert. "Det ska bli spännande", säger han.

Christian Johansson går caddie åt Karolin Lampert när Scandian Mixed avgörs i Halmstad senare i veckan.

Christian Johansson går caddie åt Karolin Lampert när Scandian Mixed avgörs i Halmstad senare i veckan.

Foto: Privat/Bildbyrån

Golf2022-06-08 18:00

Christian Johansson gjorde debut som caddie förra året när den först upplagan av Scandinavian Mixed avgjordes. Då gick han åt den svenska stjärnan Caroline Hedwall. Senare under säsongen blev det ett par uppdrag till, men nu gör han debut för året i helgens tävling i Halmstad.

– Jag satte upp mig som tillgänglig på en lista inför den här tävlingen och för ett par veckor sedan hörde Karolin Lampert från Tyskland av sig och ville ha hjälp. Vi träffades i tisdags och gick ett inspelningsvarv och det kändes bra.

I Scandinavian Mixed gör 78 damer och 78 herrar från hela världen upp på lika villkor. Annika Sörenstam och Henrik Stenson står bakom tävlingen och spelar också själva. I övrigt är stora delar av den svenska eliten också på plats.

Johansson ser fram emot helgen och tror på en spännande tävling.

– Halmstad GK är beläget vid Tylösand och karaktären liknar många småländska banor som jag är van vid. Många av hålen kantas av tallar och det är ganska smalt. Det gäller att slå rakt och hålla bollen i spel. Många kommer nog avstå drivern då det snabbt kostar slag om man hamnar långt utanför fairway. Därför tror jag att banan kommer att passa damerna extra väl.

Karolin Lampert har vunnit titlar på Europatouren tidigare och har spelat flera majors. 

– Hon har som mål att klara cutten så får vi ser hur långt det räcker i helgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!