Christian caddie åt italienskt stjärnskott

När Scandinavian Mixed spelas på Ullna i helgen är Christan Johansson från Vimmerby med som caddie. "Jag går åt italienskan Alessandra Fanalli. Hon är rookie på touren och väldigt lovande", säger han.

Christian Johansson är caddie i turneringen Scandinavian Mixed där Annika Sörenstam och Linn Grant är några av affischnamnen.

Christian Johansson är caddie i turneringen Scandinavian Mixed där Annika Sörenstam och Linn Grant är några av affischnamnen.

Foto: Bildbyrån/Privat

Golf2023-06-08 12:05

Det är tredje året i följd som Johansson "sommarjobbar" som caddie på just Scandinavian Mixed. Tävlingen avgörs på Ullna G&CC från torsdag till söndag. Det speciella med turneringen är att startfältet består till hälften av damer och hälften av herrar.

– Det här är en väldigt viktig tävling för damerna. I vanliga fall spelar de om prispengar som bara motsvarar en femtedel av vad herrarnas tävlingar på europatouren gör. Nu får de en chans att tävla på lika villkor om samma pengar. Ifjol vann det svenska stjärnskottet Linn Grant och visade att damerna kan, säger Christian Johansson.

undefined
Caroline Hedwall under Scandinavian Mixed 2021 med caddien Christian Johansson i bakgrunden.

Efter att ha spelat in och tränat tillsammans med Alessandra Fanali i början av veckan tror han dock att herrarna kommer ha en klar fördel på Ullna.

– Banan är utformad så att herrarna kommer att ha stor fördel av sin längd i slagen. Det gäller att sätta sig i läge inför inspelen. Greenerna är väldigt små och det är lätt att rulla av även om du träffar green.

Vad vet du om Fanali?

– Hon är 23 år och gör sitt första år på touren. Hon har inlett väldigt starkt och är rankad 18:e så här långt. Hon påminner en hel del om Linn Grant i sin spelstil och verkar löjligt stark mentalt. Målet är att klara cutten och att få spela hela helgen.

Fanalli gick ut efter lunch på torsdagen och spelade i samma boll som landsmannen Eduardo Molinari och spanjoren Jorge Campilio. I bollen före spelade bland andra svenskhoppen Linn Grant och Alex Norén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!