Vimmerby GK höjer sin satsning – vill locka mer folk till spel

Nya styrelsemedlemmar, nya grästees och ett återupptagande av satsning på ungdomar. Vimmerby Golfklubb väljer att satsa hårt på flera olika områden för att få ännu bättre snurr på verksamheten.

Maria Holmbjer, Thomas Mattsson, Gunnar Nyberg och Jan Praznik tillhör styrelsen i Vimmerby Golfklubb.

Maria Holmbjer, Thomas Mattsson, Gunnar Nyberg och Jan Praznik tillhör styrelsen i Vimmerby Golfklubb.

Foto: Jens Lidesjö

Golf2024-04-13 19:00

Men vi tar en sak i taget, nämligen styrelsen. Jan Praznik fortsätter som ordförande, Gunnar Nyberg som är huvudansvarig över anläggningen är fortsatt kassör och Jonny Johansson är kvar som ledamot.

Nytillkomna är Maria Holmbjer som valdes in som ledamot samt Thomas Matsson, som tar över rollen som sekreterare efter Matilda Agebjörn som blir kvar som ledamot.

Thomas Mattsson är också den som möter upp oss när Vimmerby Tidning kommer och besöker golfklubben. Utöver rollen som sekreterare kommer han vara drivande i utvecklingen av golfklubben framöver, och ansvara över en hel del administrativt arbete.

undefined
Sedan årsmötet har Thomas Mattsson tagit över rollen som sekreterare i Vimmerby GK.
undefined
Sedan någon vecka tillbaka öppnade banan för året.

Det hörs direkt på dialekten att Thomas, som i grunden är trädgårdsmästare, inte är härifrån. Stockholmaren flyttade för 20 år sedan ned till Småland, efter många intensiva år som företagare. Som mest hade hans två företag 80 anställda.

Men utöver fortsatt deltidsarbete i ett av företagen kommer mycket av hans vakna tid nu ägnas åt engagemanget i Vimmerby GK, som för tillfället har drygt 100 medlemmar.

– Vi vill få ännu bättre snurr på verksamheten. Visionen för mig är att vi fortsatt ska ha en oerhört välskött golfbana. Gunnar är en väldigt skicklig greenkeeper, men vi vill locka hit ännu mer folk för spel.

Som en del i det arbetet kommer besökarna kunna slå ut från grästees på hål fyra, fem och sex.

– Både besökare och medlemmar har framfört önskemål om detta och det är en bidragande orsak till varför vi gör den här förändringen, säger Gunnar Nyberg.

– Våra sex, äldre korthål är redan "igång" och vi räknar med att öppna övriga tre sista veckan i april. Där kommer det finnas grästees som vi anlagt, säger Thomas Mattsson.

Ett annat välkommet nytillskott på anläggningen är en bollmaskin med digitala betalningslösningar.

– Nu kan besökarna även betala med kort och via mobilen, säger Thomas, som inte kan säga exakt var den ekonomiska investeringen landar på: 

– Bollmaskinen fick vi för ett överkomligt pris från en annan golfklubb, och det är jag och Gunnar som byggt grästees. Det blir ganska lite ekonomiska utlägg i sammanhanget. 

undefined
Kim Wickström är ny ungdomsinstruktör på Vimmerby GK.

Vad har ni mer på gång?

– Vi kommer återuppta ungdomssatsningen igen. Det kommer vara tio tillfällen på kvällstid. Deltagarna ska vara minst tio år.

Den som kommer att hålla i ungdomssatsningen som instruktör är ingen mindre än Vimmerbyprofilen Kim Wickström.

– Han är en kanonkille och dessutom en fantastiskt bra golfare. Han är också idrottslärare, så vi får in en duktig pedagog som kommer passa perfekt för uppdraget, säger Mattsson.

undefined
Gunnar Nyberg jobbar fortfarande för fullt. Är det inte greenkeeping så är det analys av klienternas svingar.
undefined
Här kan man få hjälp av Gunnar Nyberg och hans stora erfarenhet för att förbättra spelet.

En annan duktig pedagog, som är ytterst välkänd för de inbitna golfarna i och runt Vimmerby med omnejd, är Gunnar Nyberg. 

År ut och år in arbetar han för att banan fortsatt ska hålla hög klass. Dessutom håller Gunnar, som är Head Pro på PGA of Sweden, fortfarande privatlektioner i sin golfstudio, både för glada amatörer och spelare på elitnivå. 

Dit kan golfare komma för att få svinganalys och prata om sitt spel. Det går också att ta grönt kort på Golfakademin.

– När det gäller instruktioner är dialogen oerhört viktig. Den är ofta viktigare än den praktiska utövningen. Under den praktiska utövningen har den som får instruktioner svårt att koncentrera sig på det som sägs. Därför måste man se till att det finns utrymme för dialog under lektionen så att vederbörande förstår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!