Westwood: Varför skulle min plats vara hotad?

Lee Westwood är en av profilerna i den kritiserade LIV-touren. Nu vill han också kunna spela den prestigefyllda lagtävlingen Ryder Cup. –Varför skulle min plats vara hotad? säger britten.

Lee Westwood vill spela Ryder Cup trots LIV-medverkan. Arkivbild.

Lee Westwood vill spela Ryder Cup trots LIV-medverkan. Arkivbild.

Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Golf2022-06-30 09:33

Den Saudifinansierade LIV-touren har rört upp känslor i golfvärlden. Amerikanska PGA har stängt av spelare från USA-touren och DP World Tour har både stängt av och bötfällt spelare från den europeiska touren om de ansluter till LIV.

Den amerikanska Ryder Cup-kaptenen Zach Johnson har sagt att LIV-spelare inte är aktuella för den prestigefyllda lagtävlingen mot Europa nästa år.

– Du är medlem i den amerikanska touren genom att spela i PGA-touren. Du förstår nog min ställning till det därifrån, sade han enligt Golf Monthly.

Lee Westwood är en av dem som tagit steget över men hans eventuella deltagande i Europalaget i Ryder Cup kan vara hotad om kaptenen Henrik Stenson resonerar likadant som Johnson. Stenson har ännu inte kommenterat hur han ställer sig till LIV-golfares vara eller icke vara i hans lag.

– Varför skulle reglerna för uttagning ändras så drastiskt bara för att en annan tour känner sig hotad? säger Westwood enligt BBC.

Den förre världsettan har spelat i det europeiska laget elva gånger. Vilket också är ett rekord han delar tillsammans med Nick Faldo.

DP World Tour valde i förra veckan att stänga av de som spelade den första LIV-tävlingen från tre kommande tävlingar samt bötfälla dem med motsvarande över 1 miljon kronor.

– Jag är väldigt besviken på DP World Tours ställning till det här. När jag spelat PGA-touren har det inte varit några problem, men helt plötsligt är det ett problem nu.

Den andra deltävlingen i LIV-touren spelas den här veckan i Portland, Oregon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!