Woods har "lång väg" till riktig comeback

Den här veckan tävlar Tiger Woods i par med sin son Charlie. Men vägen till en riktig comeback är fortfarande lång, säger golflegendaren.

Tiger Woods tillsammans med sonen Charlie i samband med veckans PNC Championship.

Tiger Woods tillsammans med sonen Charlie i samband med veckans PNC Championship.

Foto: Scott Audette/PA/TT

Golf2021-12-18 17:49

Tio månader efter den allvarliga bilolyckan är Tiger Woods tillbaka i rampljuset. Tillsammans med 12-åriga sonen Charlie, som svingar klubban och rör sig som en miniatyrkopia av sin ikoniske pappa, spelar Woods PNC Championship i Orlando, Florida, den här veckan.

Tävlingen är jippobetonad där flera namnkunniga stjärnor spelar i par med sin släkting, till exempel ställer Henrik Stenson upp i par med sonen Karl. Vägen därifrån till att Tiger Woods ska kunna tävla igen på allvar är fortfarande lång.

– Jag kunde inte ens gå den här banan nu, och den är ändå platt. Jag har inte uthålligheten. Mitt ben är inte helt återställt än och det kommer ta tid, säger den snart 46-årige amerikanen, som tog sig runt med golfbil under fredagens "pro-am"-runda.

– Jag en lång väg bort från att spela tävlingsgolf.

Woods har tidigare berättat att han ett tag befarade att benet skulle behöva amputeras, efter kraschen då han i hög hastighet körde av vägen i Kalifornien. När amerikanen nu spelar golf igen är det tydligt att han inte kan lägga alltför mycket tyngd på benet när han svingar. Under "pro-am"-spelet vilade Woods under delar av rundan för att spara kraft inför helgens 36-hålstävling.

– Jag har precis börjat vägen tillbaka till att spela igen, säger han och konstaterar att bollarna än så länge inte flyger lika långt som de brukade göra innan skadan.

– Men att bara kunna slå en del slag... Jag har fortfarande händerna, jag har fortfarande känslan, säger han.

Efter år av skadeproblem kom Tiger Woods sensationellt tillbaka och tog karriärens 15:e majortitel när han vann US Masters på Augusta National 2019.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om