Woods utesluter inte spel i British Open

När det blir comeback på PGA-touren vet Tiger Woods ännu inte. Däremot har han inte gett upp hoppet om spel i British Open nästa sommar. –Jag hoppas att jag klarar av det fysiskt, säger golfstjärnan.

Tiger Woods under tisdagens presskonferens i Bahamas.

Tiger Woods under tisdagens presskonferens i Bahamas.

Foto: Doug Ferguson/AP/TT

Golf2021-11-30 17:26

Amerikanen höll på tisdagen sin första presskonferens efter bilkraschen den 23 februari som, enligt Woods, kunde ha tvingat honom att amputera högerbenet. Den 15-faldige majorvinnaren, som tog sig till podiet utan kryckor, säger att det gör ont i ryggen och benen bara av att sitta ner. Och han vet ännu inte när han är tillbaka på PGA-touren.

Trots det hoppas han kunna spela den prestigefyllda majorn British Open, som avgörs i skotska St Andrews i juli.

– Jag skulle utan tvekan älska att spela i St Andrews. Det är den golfbana jag håller mest kär i hela världen, säger 45-åringen inför sin egen golftävling Hero World Challenge som spelas i Bahamas den här veckan.

Men Woods, vars senaste tävling var i Masters i november i fjol, medger att han har långt kvar i sin rehabilitering.

– Jag hoppas att jag klarar av det fysiskt. Jag måste ta mig dit först. Tävlingen kommer inte att försvinna, men jag måste ta mig dit, säger Woods, och tillägger att han framöver avser att förbereda sig för några få utvalda tävlingar snarare än att vara med i samtliga:

– Det finns ingen anledning att tro att jag inte kan göra det och ändå känna mig redo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om