Grymt slut på säsongen för VH

Drömmen om kvalserien är över. Vimmerby förlorade den helt avgörande matchen mot Kristianstad med 6–5. VH jobbade stenhårt, men straffades av alltför många egna misstag.

Blytungt. Vimmerby föll med 6-5 i den helt avgörande matchen mot Kristianstad.

Ishockey2019-03-16 18:21

Efter en jämn matchinledning var det hemmalaget som tog grepp om matchen. Johan Lundgen höll sig framme och stötte in en retur från nära håll. Kort senare drabbades Vimmerby av en hårt dömd utvisning på Saku Salminen. En utvisning som renderade i ytterligare ett mål av Kristianstad. VH kom tillbaka in i matchen då samme Saku Salminen reducerade i powerplay.

LIVERAPPORTERING:Så var matchen – minut för minut.

Mittperioden präglades av många utvisningar – för Vimmerby. Kaptenen Jakob Karlsson uttryckte sin besvikelse för domarinsatsen i vilan mellan den andra och tredje perioden. Kristianstad låg hela tiden steget före, där ändå VH vägrade att ge upp. Vimmerbys båda mål i mittperioden gjordes av Alexander Andersson och Anton Carlsson.

I tredje perioden var så Vimmerby till slut ifatt målmässigt efter enormt slit. Hampus Harlestam fick till sin och VH:s stora glädje se sin lösa backhand gå in i mål till 4-4.

Nu var det helt öppet. Vimmerby var ytterst nära att ta ledningen med 5–4. Men istället kontrade KIK snabbt och Fredrik Hansson prickade rätt i nättaket. 5–4. Efter slarv i VH kom så det avgörande 6–4-målet av Christoffer Rasch.

I slutet tog Vimmerby ut målvakten och satsade på sex utespelare – och med blott 57 sekunder kvar att spela reducerade laget igen. Målskytt: Hampus Harlestam. Pontus Johansson var sedan nära att kvittera precis före slutet, men skottet gick utanför.

VH har gjort en fantastisk säsong, men nu är den över.