Fotboll

Ingen Jimmy Lindberg, ingen Villiam Karlsson. Inte heller Tobias Hilbertsson. Mullsjö får klara sig utan seriens skyttekung, Lindberg och den delade tvåan, Karlsson. Ett klart avbräck för Mullsjö förstås.

– Vi får inte dra några slutsatser av att de saknar några spelare. Vi vet ju inte vad de har för spelare utöver dem, menar Alexander Svartz, som gläds åt att både Rasmus Bexell och Rasmus Stahlin är tillbaka i Gullringen.

Bra offensiv i all ära (Bexell & Stahlin), men det är framför allt försvarsspelet som har imponerat i gulsvart så här långt. Åtta matcher, tre insläppta.

Hur förklarar du det?

– Alltså, vi i backlinjen (Svartz, Erik Lindblad, Ola Lindblom) och Marcin Muszka i målet, får mycket beröm för att vi släppt in så lite mål, men det är faktiskt hela lagets förtjänst. Jag tycker att alla jobbar hårt för varandra, både defensivt och offensivt.

Samtidigt förnekar inte Svartz att han klickar bra ihop med Lindblom och Lindblad.

– Det är de bästa spelarna jag spelat tillsammans med i en backlinje, utan tvekan. Egentligen är vi ganska lika, men det skiljer ändå i spelstil.

På vilket sätt?

– Erik är den offensive av oss. Ola vill sällan följa med upp i anfallen. Gemensamt för oss är att vi är brytsäkra, ligger rätt i position och läser spelet bra.

Alexander Svartz lyfter också fram en annan framgångsfaktor: kommunikationen.

– Vi pratar otroligt mycket i nästan varje situation. Ola Lindblom styr mycket och det gör att man känner sig trygg.

Jag antar att det känns bra att spela med trebackslinje?

– Det är första gången jag gör det från start på en säsong, men det känns riktigt bra. Vi har bredden i truppen för att spela det systemet.

Vad säger du om ungtuppen Erik Lindblad?

– Han är otrolig. Jag har nog aldrig tidigare spelat tillsammans med en sån talang. Det är häftigt att se att en sån ung kille kan vara så bra.

Inför matchen har Gullringen ett försprång på fem poäng till trean Mullsjö. Vinner de gör de ett rejält ryck.

– Det är såklart en jätteviktig match. Det vore skönt om vi vinner.

Det mesta ha gått som på räls så här långt, men finns det något speciellt du tycker ni bör förbättra?

– Nja, jag vet inte. Det allra viktigaste är att vi är fortsatt fokuserade och satsar 110 procent i varje match.