Formsvaga Gullringen ställdes mot tabellelvan Höreda GOIF under fredagskvällen i sin sista match för vårsäsongen i division fyra. Gullringen, som låg på nionde plats med 15 poäng inför matchen, var i stort behov av poäng för att inte bli indragna i bottenstriden helt och hållet. Det blev också en ny tre för Gullringen till slut när man besegrade Höreda med 3-0.

– Det är framför allt en lättnad för oss ledare och spelare efter att de fem senaste matcher inte visat den rättvisa bilden av Gullringen, säger tränaren Daniel Ohlsson efter vinsten.

Gullringen tog tag i matchen direkt och i minut 21 gav Kevin Gaines sitt lag 1-0 på nick. Resultatet stod sig sedan halvleken ut och i paus var det inte mycket annat att säga för Daniel Ohlsson än att laget skulle fortsätta så som i den första halvleken. Höreda hade visserligen några få lägen på sina omställningar men kom aldrig riktigt nära.

I den andra halvleken fortsatte Gullringen att skapa chanser men det dröjde ända till den 83:e minuten innan 2-0 kom. Anton Holm nådde då högst och nickade in spiken i kistan. 3-0 kom också kort därefter av samma spelare, Anton Holm, på samma sätt.

– Vi ska punktera matchen lite tidigare för så länge det står 1-0 kan vad som helst hända. Men vi är annars det bättre laget från minut ett till minut 90. Det är skönt att få avsluta med en seger nu innan uppehållet och vi får rannsaka oss själva och gå igenom vad vi gjort bra och inte, säger Ohlsson

Jesper Wärnehall gjorde en mycket bra insats i Gullringen.