Gullringens formsvacka bara fortsätter. I den tuffa bortmatchen mot ett Aneby SK i högform kom de gulsvartas tredje raka förlust.

Nej, det har inte varit en rolig vecka för Gullringens GoIF. I onsdags åkte de på en rejäl stjärnsmäll i derbyt borta mot IFK Tuna som slutade 5–1 inför storpubliken på Tunhamra. Under lördagen förlorade laget med 0–1. Men det var ett steg framåt jämfört med tidigare:

– Vi kom in med en helt annan inställning nu. Hade vi haft det som vi visade den här gången så hade det blivit helt andra matchbilder de föregående matcherna, säger Daniel Ohlsson, tränare i Gullringen.

Rasmus Eliasson Lindstrand gjorde målet för formstarka Aneby, som tog sin femte raka seger. Det kom i ett olämpligt läge för Gullringen. Nämligen i den 42:a matchminuten, strax innan den första halvleken var slutspelad.

– Det får in 1–0 på en nick. Deras spelare gör det bra, men det är lite av ett slumpmål, säger Ohlsson.

Gullringen hade det tufft på spelarfronten idag, där bland annat Christian Simonsson (avstängd), Jonatan Carlsson, Anton Holm och Sebastian Svartz saknades jämfört med matchen mot Tuna. Men Ohlsson berömmer de som var tillgängliga den här fajten:

– Vi har det tungt med folk. Jag tror det är nio man borta på grund av skador, avstängningar, jobb och så vidare. Trots det skapar vi bra lägen och jag tycker vi har mer chanser än Aneby.

Alexander Svartz (lagkapten) nämnde till oss inför den här matchen att trots den senaste tidens resultat har det ändå varit positiva tongångar inom gruppen. Hur viktigt är det?

– Självklart jätteviktigt. Det är när ett lag är i en period av motgångar man ska visa vad gruppen går för. Det är väldigt lätt att göra när det går bra. Nu ska vi genomföra en bra träningsvecka inför matchen mot IFK Västervik nästa helg.

Daniel Ohlsson tycker att Albin Gustafsson var bäst i Gullringen tillsammans med Joakim Bronow.

I och med förlusten faller Gullringen i tabellen från fjärde till sjätte plats.