"Håller på att förstöra fotbollen"

Djursdala SK väljer nu att kommentera hela situationen med Joakim Hammar och Jonatan Greens plötsliga vilja att spela i BK Boston mer utförligt.

4 april 2019 15:00

Djursdalas tränare Patrik Nilsson säger så här om situationen.

– Det här håller på att förstöra fotbollen. Vi kommer inte ha några småklubbar kvar om det här fortsätter. Man bygger ett lag efter vad man har efter frimånaden. Det är så många man sviker i en förening genom att göra så här. Jag tycker självklart att de ska få spela fotboll och håller med om att det är låg nivå, men säger man att man ska tillhöra ett lag så ska man också göra det. Man har tagit på sig ett ansvar gentemot föreningen, styrelsen och lagkompisarna. Man gör inte så här mot sina lagkamrater.

Patrik Nilsson säger att det här är ett större problem än just Joakim Hammar och Jonatan Green.

– Dagens ungdomar tror att det går att hoppa omkring hur som helst utan att det ska få konsekvenser. Dagens ungdom fokuserar mycket på vad man ska få, inte vad man ska ge. Man förstår inte att man också har tagit på sig ett ansvar gentemot många människor genom att säga att man ska spela i en viss klubb. Det här gäller ju inte bara Djursdala SK och BK Boston, utan är ett större strukturellt problem.

Patrik Nilsson anser att samtliga klubbar bör gå samman för att undvika liknande situationer i framtiden.

– Det borde införas en avgift för att göra så här. Två spelare kan vara avgörande för om man ens kan komma till spel en säsong och det gäller inte oss, utan alla lag. Alla föreningar måste samarbeta annars dör fotbollen.

DSK-tränaren säger också att klubben hade ett samtal med Joakim Hammar för drygt två veckor sedan efter att ha hört rykten om att han var intresserad av BK Boston.

– Vi frågade om det låg någon sanning i det här och då sa han att det handlade om nästa år. Och det hade vi förstås inte haft något problem med. Har man känt det här länge kan man avisera det tidigare och inte komma en vecka innan seriepremiär. Jag vet att "Jonte" satsar på innebandyn och han hade inte varit aktuell så länge han inte tränar. Joakim Hammar däremot är inne i laget och har tränat hela vägen. Det viktiga i sammanhanget är det större bekymret kring hur alla föreningar ska ställa sig till det här. Vi kämpar för att kunna komma till spel med ett a- och ett b-lag och att bli av med två spelare så här snabbt påverkar förstås.

Patrik Nilsson säger att han inte vill ha mer pajkastning.

– Vi kommer inte framåt på det sättet. Jag tycker självklart att de här killarna ska få spela fotboll och önskar dem lycka till, men det här har inte skötts snyggt. När det gäller Abdel Idjbara så var det flera månader innan seriepremiären och han tränade med både oss och Vimmerby IF och hade deklarerat det tidigare.

Jonatan Green kom till DSK under frimånaden 2017. Fredrik Milton, sportsligt ansvarig i DSK, säger att han inte kommenterar mer i frågan före styrelsemötet på tisdag. Något beslut kommer heller inte tas före det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!