Orienterarna får en stafett i år

Det blev inget Tiomila, Jukola eller stafett-SM för orienterarna i år, på grund av coronapandemin. Därför arrangerar nu OK Tisaren en coronaanpassad stafett för eliten i Hallsberg den 14 november.

IFK Göteborg firar segern i Tiomila i fjol. I år ställdes orienteringsstafetten in. Men i november får orienterarna chansen att springa en stafett i Hallsberg.

IFK Göteborg firar segern i Tiomila i fjol. I år ställdes orienteringsstafetten in. Men i november får orienterarna chansen att springa en stafett i Hallsberg.

Foto: Rickard Nilsson/ TT

Hallsberg2020-10-14 13:25

Landslagslöparna har redan visat stort intresse för att delta.

"Jag tror det är många som är tävlingssugna och det är ju kanon att få chans till bra sparring", säger förbundskaptenen Håkan Carlsson i ett pressmeddelande.

Av hälso- och smittoriskskäl har antalet deltagande lag begränsats till cirka 45 stycken.

"Vi har satt den begränsningen för att det ska vara max 50 personer samtidigt i skogen. Därför har vi sagt 45 lag. Om det blir färre lag än så är det inga problem. Men om det är fler än 45-50 lag som anmäler sig får vi väl försöka göra någon lottning eller så", säger tävlingsledaren Matthias Niggli.

För att garantera ett coronasäkert arrangemang går stafetterna på olika tider. Damerna startar först med tre sträckor, samtliga i dagsljus. Efter att damstafetten är avgjord kommer herrarnas stafett att dra igång. Herrstafetten består av fem sträckor i skymning/natt.

På söndagen den 15 november ska även en individuell medeldistans genomföras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om