Han är hetaste spåret i VH:s tränarjakt

Vimmerby Hockey jobbar febrilt med att hitta en ersättare till succétränaren Phil Horsky. Säkra uppgifter till vår tidning gör gällande att djurgårdsprofilen Nichlas Falk har besökt klubben och är aktuell för tjänsten. "Vi har ett antal kandidater som vi pratar med", säger sportchefen Morgan Persson.

15 maj 2019 19:00

Efter att Nichlas Falk avslutade sin spelarkarriär i Djurgården 2011 har han varit tränare i bland annat Huddinge, Södertälje och Almtuna. Nu uppger källor för vår tidning att Falk är aktuell för jobbet som huvudtränare i Vimmerby Hockey.

Vi tog ett snack med VH:s sportchef Morgan Persson för att höra hur det går med tränarjakten.

Hur nära är ni en lösning?

– Vi har ett antal kandidater som vi pratar med. Men vi är inte jättenära en lösning i dagsläget, säger Morgan Persson.

Är Nichlas Falk en av kandidaterna?

– Jag tänker inte kommentera några specifika namn. Processen får ha sin gilla gång, med respekt för den – eller dem – som kandiderar.

Hur ser processen ut?

– Det handlar om att prata om vilka vi är och vad vi står för. Vi bjuder hit och visar runt, så att de får en bild av hur stan ser ut och får träffa klubben. Det här är en mycket större process än att bara ringa ett samtal. Vi är väldigt noga med hur vi sköter processen med kandidaterna som vi pratar med, så att det inte kommer några överraskningar senare.

Vilken typ av tränare vill ni ha?

– Vi vill ha en tränare med en tydlig struktur och en tydlig träningsprofil. En person som har ett driv och en ambition att göra något riktigt bra här, både med laget och med sig själv. En tränare som har en ambition med sin egen karriär. Det är viktigt att han är strukturerad, villig och duktig på att utveckla spelare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson