Efter ett långt uppehåll gör Eric Schultz comeback i Hultsfreds FK. I flera år kombinerande han fotboll och handboll. De senaste åren har han koncentrerat idrottandet till handboll. Men nu är det alltså dags för comeback på allvar på den gröna mattan.

– Eric har tränat ett tag med oss. De ska bli spännande att se honom. Han är stor och rejäl, stark och rutinerad. Det troliga är att han går in direkt som mittback då Alexander Gustafsson är bortrest, säger Sundqvist.

Tillbaka från semester är talangen Meris Hasanbegovic.

– Vi tränade igår (onsdag) och det var en bra träning, med hög fart. Och jag måste säga att det är en ynnest att träna ett sånt här lag, med så många unga killar som vill något med fotbollen.

HFK, som är inne i en generationsväxling, har inlett seriespelet med tre förluster. Ingen fara på taket ändå, anser Alexander Sundqvist.

– Nä, det är ingen panik. Jag tycker att vi har spelat bra i de två sista matcherna och kunde fått poäng i båda. Det känns som att vi är på rätt väg, men det är klart att det blir tufft mot Västervik. De har ett rutinerat lag.

I VFF debuterar nye anfallaren Artur Sejdini.

– Artur kommer från Albanien och det är första gången som han spelar utanför Albanien. Detta gör att vi förstärker vår offensiv ytterligare, säger VFF:s tränare Ergest Fasko.

Dessutom återfinns Robin Lundahl i laguppställningen efter att ha missat de två senaste matcherna. VFF kommer närmast från en 6–0-vinst mot Bäckseda.