Det började bra och Gullringen var som förväntat med i toppen av division fyra-tabellen. Sedan hackade maskineriet betänkligt halvvägs in i vårsäsongen.

Innan segern mot nästjumbon Höreda i vårepilogen, blev det bara en pinne på fem matcher innan dess. Toppkänning förvandlades till bottenkänning.

Nu har Gullringen laddat batterierna och tränare Ohlsson har förhoppningar om en stark höst:

– Det känns bra att vi är igång igen. Jag tycker att det har varit bra fart på träningarna. Nu ska vi visa att vi är ett bättre lag än vad vi visade under våren. Det är bara att blicka framåt.

Vad vill du se i höststarten?

– Att vi kommer in med mycket energi och har en jäkla bra inställning.

Gullringen har en tuff inledning med möten mot Vetlandatrion Hvetlanda GIF, Myresjö/Vetlanda och Bäckseda.

Dina intryck av Hvetlanda när ni möttes i våras?

– Vi vann med 2–0 mot dem då. Det är ett spelskickligt lag, där jag kommer ihåg att vi hade ett väldigt stabilt försvarsspel.

Hvetlanda avslutade våren starkt. Innan storförlusten mot Västerviks FF innan sommarvilan, hade laget fyra raka triumfer.

Gullringen ligger nia i tabellen, Hvetlanda fyra. Vinner gulsvart på Gullemon passerar de Hvetlanda och går upp som ny fyra. Så pass jämnt är det.

Har det hänt något nytt i truppen?

– Linus Lindblom slutar och Rasmus Stahlin kommer nog inte spela hela hösten. Sedan vore det en bonus om Dennis Isaksson kan vara med. Han var skadad hela våren.

Den offensive spelaren Haris Dreco kan vara på väg in. Efter studier i Kalmar är den förre Hultsfreds- och Vimmerbyspelaren med och tränar med Gullringen.

– Det är en spännande spelare. Vi får se hur det blir med honom, säger Daniel Ohlsson.