Tränaren kliver av: "Det tar på krafterna"

En värdig avslutning. För laget och tränaren. "Vi gjorde våra bästa 40 minuter för säsongen", sa Andreas Sundqvist efter Hultsfreds HF:s förlust med 38-26 borta mot HK Eskil. En match som blev hans sista som tränare för klubben.

Andreas Sundqvist kliver av uppdraget som tränare för Hultsfreds HF.

Andreas Sundqvist kliver av uppdraget som tränare för Hultsfreds HF.

Foto: Magnus Strömsten

Handboll2024-03-17 13:25

Nej, Andreas Sundqvists sista säsong som tränare för Hultsfred Handboll blev ingen rolig historia. Lördagens förlust mot Eskil var den 18:e raka för nykomlingen i division 2. Noll poäng och en målskillnad på -237 är inga smickrande siffror, men tränaren väljer att se det positiva.

– Våra unga spelare har utvecklats enormt av att få spela på den här nivån. Jag måste även lyfta fram att moralen alltid har varit på topp trots alla förluster. Spelarna har inte gett upp på något vis utan har tyckt att det har varit roligt att träna och spela matcher hela tiden, säger Sundqvist.

Han hyllar även lagets insats mot seriesegrande Eskil i sista matchen.

– Vi hade 16–16 i halvtid och höll jämna steg med dem i 40 minuter. Sedan tröt orken på slutet. 

Beslutet att kliva av i det här läget var ändå givet för Sundqvist.

– Jag har pendlat från Växjö tre gånger i veckan under hela säsongen och det tar på krafterna. Jag har valt att tacka för mig nu för med de förutsättningarna kan jag inte vara den tränare som jag vill. Nu får någon annan ta vid och jag vet att styrelsen i klubben redan har påbörjat det arbetet.

HHF:s målskyttar: Axel Andersson Landholm 6, Rasmus Hesselgård 4, Elias Andersson Landholm 4, Gustav Föghner 3, Oskar Andersson 3, Gustaf Örnros 3, Oliver Pihl 2, Erik Hoffmann 1.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!