Allvarlig skada i Danmarks premiärseger

Danmark hade inga problem med att slå tillbaka Tunisien med 34–16 i sin premiär i handbolls-VM. Men stjärnan Mia Rejs befarat allvarliga knäskada överskuggade allt.

Mia Rej (centralt). Arkivbild.

Mia Rej (centralt). Arkivbild.

Foto: Henning Bagger/AP/TT

Handboll2021-12-02 22:34

Det var i början av den andra halvleken i premiären i Granollers, Katalonien, som olyckan var framme för spelfördelaren och storstjärnan, tidigare i karriären i svenska Höör.

Detta då lagkamraten Mette Tranborg landade på Mia Rejs knä, och 31-åringen blev liggande på planen och skrek ut sin smärta. Skadan chockade både lagkamrater och motspelare. Flera av de danska spelarna på avbytarbänken hade tårar i ögonen, skriver exempelvis danska BT.

Efter några minuters behandling på planen blev Mia Rej utburen på bår av både läkarpersonal och lagkamrater.

– Det överskuggar segern. Det såg inte bra ut, men det var starkt av de andra spelarna att resa sig. Det gör ont att se, säger förbundskaptenen Jesper Jensen till danska TV2, enligt BT.

– Det är fullständigt förfärligt. Jag såg det från bänken och vi tänker bara så mycket på henne, säger högernian Louise Burgaard till TV2.

Mie Højlund var omskakad efteråt.

– Jag är jätteledsen och har ont i magen. Jag är verkligen påverkad av det och jag var tvungen att gå ut och andas, säger hon till TV2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!