Andra raka segern för Hultsfred HF

Efter en tung inledning av årets comeback i division två har nu HHF hittat stilen. Segern borta mot Di Vide följdes upp med hemmaseger hemma mot Kävlinge (34-30). Men det var en seger där hemmalaget knappast briljerade. - Poängen var det viktiga i den här matchen, säger HHF-tränaren Johan Sörensen.

Handboll2009-11-09 07:33

Även om HHF matchen igenom kändes betydligt starkare än gästerna var det jämnt målmässigt till en början. Faktum är att gästerna med tio minuter kvar av första halvleken faktiskt skaffat sig en tvåmålsledning, 9-11 så långt. Då tog hemmalaget timeout och återtog kommandot, ställningen i halvtid var 15-14.
I det skedet trodde nog många att matchen nu var hemmalagets. Det trodde uppenbarligen inte Kävlinge som ville annat, man stred tappert och fick också utdelning för det. Efter elva minuter av andra halvlek ledde gästerna nämligen med 18-21 efter effektivt anfallsspel.
- Vi fick jaga lite i onödan. Vi hade chanser att dra ifrån men bränner det, säger Sörensen.