Ändrade förutsättningar?

Mitt under säsongen läggs ett förslag till serieomläggning till säsongen 2007-08. Ett förslag som får konsekvenser för pågående seriespel. För Hultsfred HF:s del innebär det att laget får lättare att hänga kvar i tvåan. Klubbas det nya förslaget igenom åker endast ett lag ur östra tvåan - och inget lag tvingas kvala. HHF ligger på tionde plats inför vårsäsongen.

Handboll2006-12-22 07:46

Förslaget till serieomläggning skulle ha lagts fram redan i augusti, men Handbollsförbundets årsmöte sköts upp till den 13-14 januari. Nu kommer det upp igen när halva säsongen har spelats - men det lär gå igenom.
Förslaget har starkt stöd bland distriktsförbunden och klubbarna.
- Flera betydelsefulla personer, bland annat Skövdes tränare Gunnar Blombäck uttalat sig att det vore katastrof om det inte gick igenom, säger HHF:s tränare Johan Sörensen.
Det nya förslaget handlar om att lägga till en ny permanent serie - allsvenskan - mellan elitserien och division 1 till säsongen 2007/08.
För HHF:s division två-serie innebär det att seriens tre bästa lag går upp i division 1 till nästa säsong - och endast seriens tolfte lag drabbas negativt och åker ur. Därmed blir det inget kvalspel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!