Axel Andersson Landholm fixade segern för Hultsfred

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Hultsfreds Axel Andersson Landholm i matchen mellan Hultsfred och Vadstena i division 3 Mitt södra herr i handboll.

Hultsfreds HF vann mot Vadstena HF

Hultsfreds HF vann mot Vadstena HF

Foto: Montage

Handboll2022-11-05 15:42

Axel Andersson Landholm stod för hela tio mål i matchen som Hultsfred vann på hemmaplan med 28-21 (11-10).

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Oskar Andersson 5, Christoffer Sundqvist 4, Erik Örnros 3, Erik Hoffman 2, Tobias Stridh 2, Gustav Föghner och Oliver Pihl, målen för Vadstena gjordes av Adam Helméus 4, Arvid Johansson 4, Athanasios Karagias 4, William Råsten 3, Ervin Mehinovic 2, Emil Ahlgren, Robert Gustavsson, Wilhelm Olsson och Hampus Wall.

Hultsfreds ledare Andreas Sundquist kommenterade matchen:

- Återigen en match där vi spelar snabb handboll. Vi har en period i slutet av första halvlek där vi inte riktigt kommer till lägen i anfallsspelet och heller inte sätter våra lägen. Där får Vadstena momentum, men tack vare fantastiskt målvaktsspel av Felix Andersson håller vi nere siffrorna och vi leder med ett i halvtid. I andra halvlek trummar vi på, Felix fortsätter storspela och det är egentligen inget snack. Axel är jättebra idag, tio mål mot ett så pass bra lag som Vadstena är starkt, han är även bra bakåt som center i vårt 5-1-försvar. Bäst idag är dock vår målvakt Felix Andersson, som stundtals stänger helt och hållet.

Det var andra raka segern för Hultsfred, efter 37-29 mot Finspång i premiären.

Målgörare för Hultsfred var Axel Andersson Landholm 10, Oskar Andersson 5, Christoffer Sundqvist 4, Erik Örnros 3, Erik Hoffman 2, Tobias Stridh 2, Gustav Föghner och Oliver Pihl.

Hultsfred tar sig an Katrineholm i nästa match hemma lördag 19 november 14.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!