Axnér vill se Balkandrag på läktaren

Förbundskapten Tomas Axnér har efterfrågat en mer högljudd publik under handbolls-VM på hemmaplan. Om han har fått det? Nja. –Vi hoppas att det kan bli lite Balkan-mode, säger han.

Tomas Axnér hoppas på högljudd publik när mellanrundan ska avgöras.

Tomas Axnér hoppas på högljudd publik när mellanrundan ska avgöras.

Foto: Adam Ihse / TT

Handboll2023-12-08 05:30

Det var inför den första matchen i mellanrundan, mot Kamerun, som förbundskapten Tomas Axnér bad om mer tryck från rekordpubliken i Scandinavium.

Omkring 5 000 personer såg matchen från läktarplats men den där elektriska atmosfären uppstod aldrig – och kanske behövdes det inte. Sverige vann med förkrossande 37–13 ändå, men när Ungern och Montenegro nu väntar i de två kommande matcherna kan supportrarna komma att spela en avgörande roll.

– Det är jättekul att det kommer så här mycket folk på den här typen av match, mitt i veckan. Men nu ser vi fram emot ett det blir liv i luckan, säger Axnér.

Hoppas påverka domarna

AIK:aren Axnér sade tidigare att han inte kan förvänta sig tryck likt det som Norra Stå-läktaren byggde upp på Råsunda – men han hoppas ändå att Scandinavium ska koka till helgen.

– Det är viktigt. Det är en känsla av att vara på hemmaplan. Armen på domarna (varning för långa anfall) kommer kanske upp lite snabbare. Vi vill skapa en atmosfär där motståndarna känner att det är tufft att spela. Det är det man vill ha.

"Kan alltid göra mer ljud"

Tyra Axnér, som gjorde fem mål mot Kamerun, hoppas att publiken bjuder till ordentligt till helgen.

– Man kan alltid göra mer ljud. Och det är samma sak på planen, vi kan alltid göra lite mer. Så det går båda vägarna, säger hon och berättar vad publiken kan bidra med när tuffare motstånd nu väntar.

– Allt stöd är viktigt och det är klart att vi kan behöva det när vi ställs mot svårare motstånd, säger hon.

Sveriges match mot Ungern spelas lördag klockan 20.30, sedan står Montenegro för motståndet på måndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om