Bättre rustat HHF redo för säsongen

Med ny huvudtränare, ny beachhandbollplan och en numerärt starkare spelartrupp ska Hultsfreds HF förbättra förra säsongens resultat i division 3.

Hultsfreds HF har sedan en tid tillbaka kunnat träna på sin nya beachhandbollplan.

Hultsfreds HF har sedan en tid tillbaka kunnat träna på sin nya beachhandbollplan.

Foto: Arkiv

Handboll2020-07-15 12:38

För tillfället är HHF:s spelare på semester och återupptar träningen i början av augusti. I juni var det fortsatt mycket fokus på styrke- och konditionsträning, men det har också blivit en hel del beachhandboll på sistone

– Planen är på plats och det blir en helt annan sport än att lira handboll inomhus, det blir jobbigt på ett annat sätt för benen. Men det är väldigt roligt att få lite variation på träningen, menar tränaren Andreas Sundqvist. 

I spelartruppen har inga förändringar skett och det ser inte heller ut att förändras. HHF kommer att satsa på klubbens yngre förmågor. 

– Vi har tränat ihop sedan tidigare och känner till ungdomarna så jag har förhoppningar om att de ska kunna prestera även på seniornivå. Sedan finns det mer rutinerade spelare kvar som kommer att få dra ett lass, säger Sundqvist. 

För ett år sedan var det tunnsått på spelarfronten men nu ser det bättre ut och HHF kommer att ställa ett seniorlag och ett juniorlag på benen kommande säsong. 

– Förra säsongen var vi bra i uppspelsfasen och stundtals i kontringsspelet, det kommer vi att fortsätta trycka på. Sedan blir det viktigaste att först sätta försvarsspelet, hävdar Sundqvist som 22-åring nu står inför sin första säsong som huvudtränare: 

– Det här känns som en spännande och rolig utmaning, detta är någonting jag vill göra. Det är minst lika roligt att vara tränare som spelare. 

Vad gäller rekryteringen av en assisterande tränare så pågår arbetet fortfarande. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!