Bekväm premiärseger för HHF

Hårdskjutande Robin Löfstedt lovade åtta mål - men fick nöja sig med sju. Det räckte för att Hultsfreds HF skulle ta en säker premiärseger hemma mot Helsingborg (28-23). - Jag kan betydligt bättre. Men det var skönt att börja med en seger, säger Robin Löfstedt.

Nyförvärvet Robin Löfstedt levererade i premiären för HHF.

Handboll2012-09-24 06:33

Med en grym slägga från nio meter presenterade sig nyförvärvet Robin Löfstedt för Hultsfredspubliken. Efter nio minuter satte han sitt första mål och några minuter senare hade han sett till att HHF ryckt ifrån till en 8-5-ledning. Trots sju mål och seger var den gänglige 21-åringen självkritisk:
- Jag var för slö i dag och kan mycket bättre. Det får jag visa i nästa match.
Och det blev "bara" sju mål, inte åtta?
- Haha, precis. Hade jag bara satt den där straffen i andra halvleken hade det varit lugnt.

Tappade efter ryck
Hultsfred gjorde en godkänd första halvlek där man bara var i underläge vid ett tillfälle (0-1). Under de sista minuterna gjorde HHF ett miniryck som ledde fram till 14-10 i paus. Det matchavgörande rycket kom i början av den andra halvleken där hemmalaget hade en riktigt bra tiominutersperiod och skaffade sig ett rejält överläge (18-10).
I det läget talade allt för en rejäl HHF-triumf, men en sämre avslutning gjorde att Helsingborg kunde krypa närmare. Som minst var ledningen nere i tre bollar, men segern var aldrig hotad.
- Skönt att vi kunde börja med en seger. Men det var synd att det blev lite avslaget på slutet, vi borde ha kunnat spela tiden ut. När vi leder så stort ska vi kunna ösa på och trycka ännu mer, tycker HHF-tränaren Martin Lennström.