Benny Ek får kicken av HHF

Efter tre säsonger tvingas Benny Ek lämna tränarposten i Hultsfreds HF. Tidigare i veckan fick han beskedet att han inte längre har förtroende att leda herrlaget. Martin Lennström tar över med hjälp av Johan Sörensen, som fortsätter.

Får kicken. Benny Ek är inte längre handbollstränare i Hultsfred.

Får kicken. Benny Ek är inte längre handbollstränare i Hultsfred.

Foto:

Handboll2011-11-24 07:35

Efter en höstsäsong fylld av strul, med mycket skador, få spelare på träningarna och uteblivna resultat, står det nu alltså klart att Benny Ek får kicken av HHF.
- Jag hade gärna velat vara kvar, men jag förstår klubben. De ville ha en förändring och jag ska inte sticka under stol med att jag har tappat mitt engagemang ju längre säsongen lidit, säger Ek och poängterar att han inte på något sätt är bitter:
- Jag har haft tre jätteroliga år i klubben med en hel del framgång. Jag önskar Hultsfred lycka till och hoppas att det ska gå riktigt bra för Martin (Lennström). Det är en positiv och härlig kille. Det är också viktigt att klubben är rädd om Johan (Sörensen).

"Finns potential..."
Ni som kan er handboll i Hultsfred vet också vem Martin Lennström är. Han har en lång spelarkarriär bakom sig och har även varit A-lagstränare i HHF en kort sejour.
- Jag var nere på träningen häromdagen och pratade lite med killarna.
Hur är känslan att ta över?
- Visst fanns en liten tvekan med vilken inverkan det får på det sociala livet, tiden och jobbet. Sen har vi en liten därhemma, men självklart är jag sugen.
Martin Lennström är förstås fullt medveten om HHF:s svaga start:
- De har haft lite otur med skador och sjukdomar. Ett par nyckelspelare har varit borta och det syns att vissa inte är så bra tränade. Men jag vet att det finns kvalitet i laget och en stor potential. Framtiden ser ljus ut. Det är många unga killar på väg framåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!