Blytung förlust för Hultsfred

Hultsfreds HF jagade femte raka segern i handbollstvåan hemma i Hagadal i lördags. Och jösses så nära man var att svara för ännu en mirkalvändning. Men istället fick matchen ett grymt slut för hemmalaget, som fick se gästande tabelltvåan Trelleborg avgöra med matchens sista kast i den absolut sista sekunden. – Tungt, tungt, tungt, suckar tränaren Kurt-Göran Limslätt efter matchen.

Målvakten Jesper Rüdiger sjönk ihop och kunde inte tro att det var sant efter att ha sett den avgörande bollen passera förbi sig i matchens sista sekund.

Handboll2017-01-30 09:08

Efter en halvsömning och ganska slarvig första halvlek spottade de båda lagen upp sig betydligt i den andra. Framför allt om man ser till underhållningsvärdet som de 220 åskådarna i Hagadals sporthall bjöds på.
Gästande serietvåan, Trelleborgs HBK, ledde med 14-11 i paus. Sex minuter in i den andra halvleken hade man ryckt till 18-13 och Hultsfred såg då ut som ett slaget lag.

Men HHF har ju under de senaste matcherna skämt bort sina fans med att svara för mäktiga vändningar och knipa segern till slut. Och det var inte långt borta den här gången heller.
För när elva minuter återstod tog HHF ledningen för första gången sedan början av matchen. När sex minuter var kvar att spela fixade Eric Schultz (runda bilden) 24-22 för Hultsfred. Schultz, som förövrigt skallade ihop med en motspelare i den första halvleken och ådrog sig ett fult jack under ena ögat. Han lappades dock ihop, var tillbaka i spel i den andra halvleken och var då riktigt bra.
Trelleborg hade två dominerande spelare. HHF vände under stora delar av den andra halvleken att sätta en punkt på Marko Lapcevic, men då klev Filip Zareba fram istället och svarade för fyra mål i slutminuterna.
– Vi kanske skulle ha plockat bort honom också. Men det är lätt att säga så här med facit i hand, säger HHF-tränaren.

Tvåmålsledning Hultsfred alltså, men det skulle svänga igen.
Tre minuter och tre raka mål senare var det nämligen gästerna som hade vänt och satt i förarsätet istället. Därefter följdes lagen åt – 26-26, 26-27, 27-27, 27-28, 28-28 – och så då det förödande avgörande målet i sista sekunden.
Med fyra sekunder kvar att spela fick Trelleborg frikast, bollen gick in på linjen till Markus Karlsson som fri satte sitt femte och Trelleborgs 29:e mål.
”Ska egentligen vinna”
Rullgardinen ner för HHF och segersviten stannade vid fyra raka matcher.
– Egentligen ska vi ju vinna den här matchen. Vi bränner för många lägen och tappar stundtals lite för mycket boll, säger Kurt-Göran Limslätt.
– Vi hade ju verkligen lägena i den andra halvleken. Om jag ska vara riktigt ärlig, så känns det här väldigt surt.

Samtidigt är det svårt att vara missnöjd med lagets insats. HHF visar återigen att man gott och väl matchar topplagen i den här serien.
– Visst är det så, men det skänker ingen glädje när man förlorar, säger Limslätt och ger även domarparet en känga, vilka han tycker spelade en avgörande roll i slutet av matchen.
Och det är främst två situationer han tänker på. Ett felaktigt byte (under de sista 20 minuterna plockade Trelleborg konsekvent ut målvakten när man var i anfall) samt en situation där HHF:s Sasa Omrcen blev avblåst i friläge.
– Domarna är lite för gröna för det här. Det felaktiga bytet skyller de på sekretariatet, trots att den ene domaren står två meter ifrån och ser det hela. Och situationen med Sasa är sanslös. Det är bara för dåligt. Vid båda tillfällena gör dessutom Trelleborg mål, så visst blev de situationerna avgörande.
– Men vi får inte skylla på det. Vi skulle ha avgjort det här av egen kraft, menar Limslätt.
Bäst i HHF var vindsnabbe åttamålsskytten Andreas Thorngren samt solide niometaren Adam Sundqvist.