"Bra att vi vågar sticka dit näsan"

Hultsfreds HF har haft det tungt i handbollstrean. Kanske att vi såg något av trendbrott borta mot Rigel - trots att det blev förlust (27-23). "Det var mycket som ändå var bra", säger tränaren Jesper Rüdiger.

Hultsfreds HF stod upp bra borta mot Rigel.

Hultsfreds HF stod upp bra borta mot Rigel.

Foto: Roelof Stroetinga

Handboll2019-12-01 20:57

HHF hade det jobbigt i den första halvleken och underläge 16-10. Sedan hände något en bit in i den andra halvleken:

– Vi går in i duellerna och bra att vi vågar sticka dit näsan när det hettar till. Vi fick tack vare det med ett par utvisningar till vår fördel. Vi tryckte också på ett helt annat sätt i andrafasen i den andra halvleken. 

Hultsfred vände på steken. Sex raka mål innebar att underläge med 19-14 blev till ledning med 19-20. Tyvärr för HHF:s del räckte inte det till poäng. 

–  Kanske att vi började tänka för mycket. Vi är inte vana vid att leda. 

Rigel ryckte ifrån och vann med fyra bollar till slut. 

– Vi är nöjda med insatsen, inte minst med tanke att vi har en ganska så sargad trupp. Sedan är det inte enkelt att spela borta i Anderstorp en söndag kväll klockan halv sju...

Gustav Örnros spelar åter i HHF, vilket betyder en hel del för laget. Mot Rigel var han och många andra duktiga. Bäst betyg till Adrian Söderpalm och Joel Albertsson. 

– Nu vänder serien och vi har förhoppningar om att det ska gå bättre nu. Det är känslan, säger Rüdiger. 

I nästa omgång, den sista innan juluppehållet, väntar returmöte mot Rigel. 

 Målen i HHF: Adrian Söderpalm 8, Axel Henriksson 6, Tobias Stridh 3, Elias Andersson-Landholm 2, Henrik Böris 2, Gustav Örnros, Anton Tuvesson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!