Coronakaoset fortsätter för Sverige i EM

Det verkar inte finnas något slut på coronakaoset i handbolls-EM. Nu har Hampus Wanne, Niclas Ekberg och Daniel Pettersson – som alla tidigare friskförklarats – lämnat positiva tester med låga nivåer. Men Sverige hoppas att trion kan spela semifinalen mot Frankrike.

Hampus Wanne har varit en betydande faktor för det svenska EM-laget.

Hampus Wanne har varit en betydande faktor för det svenska EM-laget.

Foto: Annika Byrde/NTB/TT

Handboll2022-01-27 10:50

Svenskarna testades efter resan från Bratislava till Budapest i går och det var då som de tre kantspelarna på nytt hamnade i coronatrubbel. Wanne hade covid-19 inför EM medan Ekberg och Pettersson smittades under turneringen, för att sedan friskförklaras inför mötet med Norge i tisdags.

Europeiska handbollsförbundet (EHF) behandlar nu svenskarnas fall och förhoppningen är att spelarna snart ska få klartecken igen.

– Alla tre har ju haft corona och tillfrisknat. Just nu tror och hoppas vi att de kommer få klartecken, det har vi sett från andra liknande fall i EM, säger landslagets presschef Daniel Vandor och berättar att det handlar om låga virusnivåer i spelarnas provsvar.

Förbundskapten Glenn Solberg suckar tungt när han för hundrade gången i EM får svara på frågor om coronaviruset.

– Man börjar bli van vid att vakna upp till dåliga nyheter. Men jag är en positiv själ och hoppas att de snart är tillbaka, säger norrmannen på landslagets pressträff i EM-arenan i Budapest.

Wanne skulle också ha dykt upp på pressträffen, men plockades bort i sista stund efter att Sverige fått provsvaren.

EM-semifinalen mot Frankrike spelas klockan 20.30 i morgon kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!