Då kan lagets serie starta igen: "Inte jätteljust"

Det har varit en närmare två månader lång väntan för Hultsfreds HF. Men nu har man åtminstone fått ett preliminärt datum för när seriespelet kan komma att dra igång igen. "Planen är att börja den 1 februari", säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

Hultsfreds HF hoppas kunna vara tillbaka i spel i februari.

Hultsfreds HF hoppas kunna vara tillbaka i spel i februari.

Foto: Torbjörn Allvin

Handboll2020-12-28 12:54

Söndagen den 1 november spelade Hultsfreds Handbollsförening sin senaste match i division 3. Sedan dess har deras serie legat nere och HHF har inte heller kunnat bedriva någon träningsverksamhet. Det beror så klart på coronapandemin.

– Det har varit en rätt lång paus utan någon handboll, konstaterar HHF-tränaren Andreas Sundqvist. 

Hallen i Hultsfred är stängd och när vi nu snart går in i 2021 är det fortfarande osäkert om det blir någon handboll alls under de första månaderna av det nya året. 

Svenska Handbollförbundet har informerat om att seniorserierna på division 1-nivå och nedåt kan återupptas tidigast den 1 februari, förutsatt att direktiven kring coronapandemin tillåter det. Seriespelsperioden förlängs också då till den 10 maj.

– Ja, planen är att börja den 1 februari, så vi måste vara på tårna, säger Sundqvist.

Vad tycker spelarna i laget om den här situationen och bristen på handboll?

– De är otåliga och vill nog bara komma in i hallen och köra. Känslan är att man bara går runt och väntar på något. Nu är det lite skönt att vi åtminstone fått ett preliminärt datum att jobba mot.

Förbundet har också tagit fram två andra scenarier, där man utgår från att starta 1 mars respektive 22 mars. I de fallen kommer alla serier från division 1 och nedåt att spelas som enkelserier. Om inget av de tre nämnda alternativen går att genomföra så kommer säsongen helt enkelt att strykas, skriver förbundet på sin hemsida. Alla lag kommer då att behålla sin serienivå till nästa säsong.

– Jag vet inte hur stora chanserna är att kunna börja spela i februari. Det ser inte jätteljust ut, men det finns givetvis lite hopp i och med att vaccinet kommit, säger HHF-tränaren och fortsätter:

– Vi måste träna och förbereda oss ändå. Sen så tror jag inte att vi kommer få träna i hallen innan februari, så det kan bli lite svårt. Men det är lika för alla. 

Hur har ni gjort för att hålla igång under det ofrivilliga uppehållet?

– Vi har ett träningsupplägg som killarna ska köra själva i mindre grupper. Det är fys- och löpträning. 

Huruvida det blir något återupptagande av serien återstår att se. HHF hann i alla fall spela fyra matcher under hösten, där det blev två segrar och två förluster. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!