Danmark först till semifinal i handbolls-EM

Som första lag har Danmark säkrat semifinalspel i handbolls-EM i Ungern och Slovakien, trots att en omgång återstår i mellanrundan.

Mathias Gidsel i matchen mot Nederländerna.

Mathias Gidsel i matchen mot Nederländerna.

Foto: Tamas Kovacs/AP/TT

Handboll2022-01-24 19:36

Danskarna, som slog Sverige i VM-finalen för ett år sedan, hade inga problem att besegra Nederländerna med 35–23 i det som var lagets sjätte raka seger i EM. Mathias Gidsel var målfarligast med nio mål på lika många avslut.

Island såg ut att ha kopplat ett litet grepp om den andra semifinalplatsen via skrällsegern mot Frankrike i lördags, men följde nu upp det med en 22–23-förlust mot Kroatien. Därmed bjöds fransmännen in på allvar i kampen om att gå vidare från gruppen i Budapest.

Frankrike vann senare med klara 36–27 mot Montenegro och har i nuläget andraplatsen på sex poäng, medan Island har fyra. Men om islänningarna avslutar med seger mot just Montenegro på onsdag eftermiddag måste fransmännen på kvällen ta minst en poäng mot Danmark för att gå vidare.

Den andra gruppen i mellanrundan avgörs i Bratislava redan på tisdagskvällen och där slåss Spanien, Norge och Sverige om de två semifinalplatserna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!