Danmark slog Egypten igen – Norge förlorade

Egypten fick inte revansch på Danmark från kvartsfinalförlusten i VM i januari. Det blev förlust även i OS-gruppspelet i handboll, 27–32, mot världsmästaren. Norge förlorade sedan mot VM-trean Spanien.

Danmarks storstjärna Mikkel Hansen gjorde nio mål mot Egypten.

Danmarks storstjärna Mikkel Hansen gjorde nio mål mot Egypten.

Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Handboll2021-07-26 08:52

I VM blev det oerhört dramatiskt och Danmark vann med 39–38 – efter straffläggning. Det såg länge ut att bli lika jämnt i Tokyo och Egypten ledde med 15–14 i halvtid.

Men en bit in i andra halvlek drog Danmark ifrån till ett tremålsöverläge – en ledning som de danska världsmästarna sedan aldrig släppte utan i stället utökade.

Egypten spelade bra, men Danmark fick mycket gratis på grund av ett dåligt målvaktsspel i Egypten. Karim Hendawy räddade inte mer än 18 procent av skotten, att jämföras med dansken Niklas Landins 35 procents skotträddning.

Danmarks storstjärna Mikkel Hansen svarade för nio mål, sju på straff, i sin 225:e landskamp.

I och med segern har Danmark två segrar i grupp B, Sveriges grupp, och Egypten står kvar på en seger.

I samma grupp besegrade Portugal Bahrain med uddamålet, 26–25. Det var Portugals första seger, Bahrain har förlorat de två första OS-matcherna.

I grupp A vann Spanien, som tog brons i VM i Egypten, över Norge – precis som man gjorde i VM:s kvartsfinal. Men det blev en jämn match som avgjordes först i slutsekunden. Norge tog ut målvakten och kvitterade till 27–27 med halvminuten kvar av matchen. I sista sekunden fick Spanien straff som Adrian Figueras Trejo satte och Spanien vann därmed matchen med 28–27.

Spanien har vunnit två matcher i OS och Norge en.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!