De är tillbaka

Hultsfred HF spelar division två-handboll nästa säsong. Efter seger med klara 36-27 hemma mot Bromölla vann HHF serien. - Riktigt skönt, det är det här vi har jobbat för hela säsongen, sa tränaren Martin Lennström efter matchen.

Division två-lag - igen! Hultsfreds handbollsherrar besegrade Bromölla med 36-27 och vann därmed serien, och är nu klart för avancemang till division två.

Handboll2009-03-23 07:25

Vid seger var avancemanget klart. Vid oavgjort eller förlust väntade kvalspel.
Men Hultsfred HF gjorde processen kort med Bromölla. Bortalaget kom inte med full trupp, och saknade några viktiga kuggar. Spelare som inte hade spelat på tio säsonger fick kliva in och göra tillfällig comeback.
Matchen var i praktiken avgjord i paus där HHF skaffat sig ett övertag med tio bollar, 21-11.
- Det var lite avslaget stundtals, det hördes tidigt att de inte hade några förhoppningar om vinst. Det gällde att försöka få våra spelare att tagga till lite extra, säger Martin Lennström.
Målskörden växlade upp och ned. En period gick HHF ifrån kraftigt, men stunden senare kunde Bromölla reducera sig närmare. Bortalaget vann andra halvlek med 16-15, men någon fara på taket var det aldrig för hemmalaget.

Tog gratischansen
Lite svajigt var det dock när Bromölla gick från 31-18 till 31-23 på några minuter, när hemmalaget slutade spela boll. Då fixade bröderna Simon och Viktor Larsson två raka mål, och såg till att bortalaget aldrig fick närkontakt.
Sista minuterna hyllades hemmalaget av de 277 åskådare som hade begett sig till Hagadal Sportcentrum. Till bästa hemmaspelare valdes lagkaptenen Simon Larsson. Andra som var duktiga var Sasa Omrcen, Alexander Axelsson och stundtals Ivan Milikic.
HHF:s målsättning inför säsongen var att ta sig tillbaka till division två - men en kort svacka efter jul gjorde att lagets förhoppning om serieseger såg ut att rinna ut i sanden.