Tuff derbyförlust för HHF – "Skjuter för ärligt"

Derbyn. De vill man verkligen vinna. Hultsfreds HF var aldrig nära. Västervik vann stort. "Vi skjuter för ärliga skott", säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist efter 31–22 i näbben.

Nej, nej. Hultsfreds HF och tränaren Andreas Sundqvist deppar efter derbyförlusten mot Västervik.

Nej, nej. Hultsfreds HF och tränaren Andreas Sundqvist deppar efter derbyförlusten mot Västervik.

Foto: Jonatan Åhman

Handboll2022-02-12 21:00

Efter en stark öppning av serien har HHF haft det tungt.

Samma visa i lördagens derbyfight borta mot Västervik.

Ni förlorar stort, vad är din analys?

– Egentligen tycker jag att vi spelmässigt är jämna. Den stora skillnaden är att vi skjuter för dåligt. Vi skapar många lägen, men vi sätter inte dit skotten. Visst, deras målvakt (Noel Lindgren) var bra, men samtidigt gör vi honom bra. Ingen av våra spelare hade riktigt sin dag, säger Sundqvist.

Lindgren sa så här efter vinsten:

– Enligt mig ska vi alltid vinna mot Hultsfred, de är våra rivaler och det är derby, så det är extra skönt. Viktigt också eftersom de ligger före oss i tabellen men förhoppningsvis gör de inte det länge till.

Västervik hade ledningen med fyra bollar i paus (13–9), som till slut blev 31–22 efter ett ryck i början av den andra halvleken. 

– Det är tungt nu. Jäkligt jobbigt, säger HHF-tränaren och suckar.

Hur går ni vidare efter det här?

– Det är bara att ladda om och försöka avsluta serien på ett bra sätt. Vi har tre matcher kvar att spela och dem vill vi vinna. 

Andreas Sundqvist berömde Joel Wiger Albertsson för insatsen i derbyt.

Västervik: Oliver Meijer 7, Axel Adolfsson 6, Paul Bamberg 5, Elias Hallberg 4, Lucas Meijer 3, Robert Vujaklija 3, Joel Cederlöf 2, Eric Billberg 1. Hultsfred: Gustav Örnros 7, Joel Albertsson 4, Christoffer Sundqvist 3, Adrian Söderpalm 3, Robin Löfstedt 2, Elias Andersson Landholm 2, Gustav Föghner 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!