Derbyt blev en mardröm för HHF

Hultsfreds HF hade läge att haka av Eksjö i kvalkampen. Istället förlorade HHF derbyt med 29-24 efter en svag avslutning. - Det här var en av våra sämsta insatser för säsongen, suckade tränaren Stefan Andersson efter nederlaget.

Eric Schultz nio mål räckte inte för HHF, som förlorade med fem mål i derbyt borta mot Eksjö.

Handboll2015-02-17 07:31

Hultsfred, Eksjö eller Bilagan. Ett av lagen kommer få kvala till division två. Inför bortaderbyt mot Eksjö hade HHF det bästa utgångsläget. Vid en seger hade laget haft ett superläge att ta andraplatsen. Istället blev det förlust och nu har inte HHF andraplatsen i egna händer inför avslutningen. Mycket talar ändå för att det räcker med segrar mot Bilagan och Kalmar för att knipa kvalplatsen.

Sex raka mål
Matchen mellan Eksjö och Hultsfred blev en riktigt svängig historia. Efter att hemmalaget gått upp till en 3-1-ledning visade HHF upp sitt kanske bästa spel i matchen. Med sex raka mål såg bortalaget till att vända till en 7-3-ledning.
Eksjö kom dock tillbaka och vände till en 12-10-ledning. Under halvlekens tre sista minuter såg dock Hultsfred till att vända på nytt och gick till pausvila med 13-12 i bagaget.
- Första halvlek var okej. Det var starkt att komma tillbaka en andra gång och ta tillbaka ledningen. Då trodde jag att vi skulle kunna trycka på ordentligt i början av andra, säger Stefan Andersson.

Fram och tillbaka
HHF hade fortsatt grepp om ledningen i början av den andra halvleken. Efter 40 minuter ledde gästerna med 18-16. Sedan kom mycket att handla om Eksjö, som vände underläget till ledning med fyra bollar, 23-19.
Avgjort? Nej, Hultsfred kom tillbaka ytterligare en gång. Med mindre än åtta minuter kvar att spela kvitterade Henrik Böris till 23-23. Där var dock det roliga slut för bortalaget. Eksjö vann matchens sista sju minuter med 6-1 och tog till slut en ganska komfortabel seger.
- Jag vet inte vad som hände på slutet. Vi sköt mitt på deras målvakt och vi missade målet. Vi gjorde deras målvakt bra genom att skjuta där vi inte skulle. Det här var långt ifrån någon höjdarmatch från vår sida. Vi spelade inte som ett lag.