Dramatik när HHF vann på bortaplan

Efter en hel del dramatik i slutskedet lyckades Hultsfreds HF vinna borta mot RP. Ett starkt försvarsspel i den andra halvleken var nyckeln till 34–33-segern. "Det är alltid skönt att vinna tajta matcher", säger tränaren Andreas Sundqvist.

Hultsfred HF:s tränare Andreas Sundqvist var nöjd efter söndagens seger.

Hultsfred HF:s tränare Andreas Sundqvist var nöjd efter söndagens seger.

Foto: Magnus Strömsten

Handboll2021-12-05 17:36

Hultsfred åkte till Linköping för match mot RP IF HK i handbollstrean under söndagseftermiddagen. Och det blev stor dramatik. Med 30 sekunder kvar hade HHF ledningen med ett mål. Samtidigt hade man en man utvisad. 

– Då tog vi time out och sa att vi bara skulle hålla i bollen. Istället skjuter Gustaf (Örnros) direkt... Men han gjorde mål, så det gjorde inget, skrattar HHF-tränaren Andreas Sundqvist. 

RP reducerade till 33–34 i slutsekunderna men kom aldrig närmare. 

– Jätteskönt med en seger. Det är alltid skönt att vinna tajta matcher som den här, menar Sundqvist.

Hans lag låg visserligen under med ett mål efter den första halvleken. Tränaren var inte helt nöjd med det defensiva under de 30 första minuterna.

– Ja, vi spelade inte så bra i den första. Visst, vi gör våra mål framåt, men det var egentligen inte så bra spel åt något håll. I den andra steppar vi däremot upp ordentligt och spelar riktigt bra bakåt. Tack vare det så kommer också målen framåt automatiskt. Hela laget ska ha en eloge för den andra halvan, berömmer tränaren. 

Joel Ahnstedt (10 mål) och Gustaf Örnros (7 mål) var bäst i HHF. Övriga mål gjordes av: Robin Löfstedt 5, Christoffer Sundqvist 5, Elias Andersson Landholm 4 och Adrian Söderpalm 3.

Laget tog därmed sin andra raka seger i division 3.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!