Egyptens hjälte: Sverige ett av de bästa lagen

Egyptens målvakt Karim Hendawy gjorde 17 räddningar mot Sverige. Efteråt är han blygsam, och öser beröm över de svenska herrarna. –Vi har förberett oss i flera dagar och bara talat om matchen.

Niclas Ekberg var inte ensam om att bränna lägen mot en storspelande Karim Hendawy i Egyptens mål.

Niclas Ekberg var inte ensam om att bränna lägen mot en storspelande Karim Hendawy i Egyptens mål.

Foto: Sergei Grits/AP/TT

Handboll2021-07-30 11:58

Egypten jagade revansch efter förlusten i VM i vintras. Då förlorade man mot Sverige med uddamålet efter en stenhård kamp.

I OS-mötet i Tokyo klev Egyptens Karim Hendawy fram. Sveriges Jonathan Carlsbogård konstaterar att det är svårt att vinna matcher med en sådan bjässe i målet. Hendawy hade under matchen en räddningsprocent på 50 men landade till slut på 45.

– Jag är glad att vi vann, det var en väldigt tuff match. Och vi gör det som ett lag, vi möter en av de bästa och är väldigt stolta över att vi vann matchen, säger han.

Totalt blev det 17 räddningar på 38 skott. Visste Hendawy var de svenska spelarna skulle skjuta?

– Haha, nej, i dag gjorde jag en bra match men spelarna gjorde också sitt bästa och gav mig självförtroende. I den första matchen på turneringen var jag inte så bra, så jag ville ge tillbaka.

TT: När hade du 17 räddningar sist?

Karim Hendawy, som till vardags spelar i nordmakedonska Eurofarm Pelister, får fundera.

– Jag vet inte. Kanske i Champions League, ja, det var tre år sedan sist kanske. Men 17 räddningar mot Sverige är inte normalt. Det betyder mycket för mig. Det är speciellt, Sverige är ett av de bästa lagen.

33-åringen fortsätter att berömma de svenska spelarna och avslöjar att de egyptiska spelarna sett fram emot matchen länge.

– Vi har förberett oss i flera dagar och bara talat om matchen, och det vi gjorde i dag är fantastiskt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!