Erbjöds samma kontrakt – då lämnar Hultsfredsikonen KHK

Tränaren Johan Sörensen har gjort sitt i Kalmar HK. Efter en tids förhandlande står det klart att han och klubben går skilda vägar. – Vi kom inte överens, säger HHF-profilen till Barometern.

Johan Sörensen, en stor profil inom Hultsfreds HF, har de senaste säsongerna tränat Kalmar HK men de har inte kommit överens om ett nytt kontrakt.

Johan Sörensen, en stor profil inom Hultsfreds HF, har de senaste säsongerna tränat Kalmar HK men de har inte kommit överens om ett nytt kontrakt.

Foto:

Handboll2017-08-08 11:11

1990 flyttade Johan Sörensen till Hultsfred och tre år senare blev han involverad i ledarstaben i Hultsfreds HF.

Där blev han kvar – i 20 säsonger. Och man kan nog säga att Sörensen är den tränare i trakten som varit i samma klubb i överlägset längst tid.

Men epoken tog slut under 2014 när han och sambon flyttade till Kalmar och i den vevan tog han över Kalmar HK i division 3.

Under den gångna säsongen tog laget klivet upp i division 2 och nu rustar laget för spel på en ny nivå – utan Sörensen som tränare.

Han var sugen på en fortsättning men nu står det klart att han inte blir kvar. Han och klubben kunde inte komma överens i kontraktsförlängningarna som intensifierats de senaste veckorna.  
– Vi har haft några sittningar och det har varit fram och tillbaka men vi kom inte överens, säger Johan Sörensen till Barometern.

Varför de inte kom överens vill inte Johan Sörensen berätta. Den frågan bollar han i stället över till Mikael Johansson, handbollsansvarig för herrlaget i Kalmar HK.
– Vi kom inte överens under en stram ekonomi. Det var inga hutlösa summor men vi är tvungna att ligga kvar på samma lönenivå trots att vi är i division 2 nu. Sedan ville Johan ha hjälp av en lagledare men det är svårt att hitta någon när det handlar om att ställa upp gratis, säger Mikael Johansson.

Enligt Mikael Johansson är Sörensens ersättare så gott som klar och ny huvudtränare ska kunna presenteras senare i veckan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!