Förbundet om Boquist: "Rätt beslut"

Svensk handbolls största snackis fortsätter att engagera. Under landskampen mot Danmark fick landslagsansvarige Hanna Fogelström återigen svara på frågor om uppsägningen av assisterande förbundskaptenen Martin Boquist. –Martin får känna vad han känner och folk får tycka vad de tycker, säger hon i SVT:s sändning.

Martin Boquist fick sparken redan innan säsongen var slut. Arkivbild.

Martin Boquist fick sparken redan innan säsongen var slut. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Handboll2022-04-16 17:22

Efter sex år som assisterande förbundskapten och tre medaljer, varav ett guld i EM i vintras, fick handbollslandslagets Martin Boquist sparken för drygt två veckor sedan.

Förbundet hävdar bestämt att det inte finns någon konflikt som ligger till grund för beslutet att avsluta Boquists kontrakt (som sträckte sig över OS 2024) redan innan säsongen var över.

Under landslagets sista match för säsongen, hemma mot Danmark på lördagen, fick såväl förbundskapten Glenn Solberg som landslagsansvarige Hanna Fogelström svara på frågor om beslutet.

– Jag har inte mandat att sparka eller anställa någon, säger Glenn Solberg i SVT:s sändning.

Spelarna står bakom

Han säger dock att han stöttar beslutet och ser fram emot att få vara med och välja en ny assisterande förbundskapten.

Även från spelarhåll har beslutet fått stöd.

– Vi spelare står bakom det. Jag har inga problem med Martin vare sig som person eller ledare, sade Jim Gottfridsson till TT tidigare i veckan.

Men varken Gottfridsson eller Solberg har pratat med Boquist sedan beskedet.

– Jag har inte pratat med honom personligen. Jag vet inte hur han känner men jag hade velat ha lite avstånd efter ett sådant besked, sade Gottfridsson.

Att många haft synpunkter på tidpunkten och motiveringen för beslutet att säga upp Boquist är inget som Hanna Fogelström är förvånad över.

– Nej det är jag inte. På ett sätt tycker jag att det är bra, det visar ju att folk tittar och vill att vi ska vara bra, säger hon i SVT:s sändning.

"Olika sätt att coacha"

Även hon tillbakavisar uppgifter om att det ska ha funnits en schism mellan Boquist och Solberg.

– Jag vet att han (Solberg) har sagt att det inte har varit en konflikt eller bråk. Samtidigt har de olika sätt att coacha.

– Vi tror att det här är rätt beslut för individerna, laget och svensk handbolls framtid, säger Fogelström.

När det kommer till förbundets sätt att hantera uppsägningen säger hon att man kommer att analysera det, men över lag är hon nöjd.

– Jag tycker att vi har skött det professionellt, säger hon och fortsätter:

– Martin får känna vad han känner och folk får tycka vad de tycker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!