Fortsatt tungt för HHF: "Läcker bakåt"

Nä, Hultsfreds HF har inte lyckats så här långt i handbollstrean. I den femte seriematchen, kom den fjärde förlusten. Karlskrona U var klassen bättre än HHF och vann med klara 35-22 (17-12).

Hultsfreds HF har det jobbigt i handbollstrean.

Hultsfreds HF har det jobbigt i handbollstrean.

Foto: Roelof Stroetinga

Handboll2019-10-26 17:39

Hultsfred kom med en seger i ryggen inför bortamötet mot Karlskrona U. En seger och ett spel som gav hopp om nya poäng i helgens match. Så blev det inte.

 –  Vi åkte ner till Karlskrona med inställningen att det var möjligt att vinna. Tyvärr gör vi ingen bra match. Resultatet speglar inte kvaliteten på motståndet. Jag tycker att vi gör dem bättre än vad de är, säger tränaren Jesper Rüdiger. 

En del i förklaringen till den slätstrukna insatsen hittar vi också i att HHF tvingades klara sig utan fem ordinarie spelare, däribland Wictor Dehlin, Christoffer Karlsson och Adrian Söderpalm. 

–  Klart att det påverkade oss en del, menar Rüdiger. 

Att främst kanske Dehlin saknades, påverkade försvarsspelet. 

 – Visst. Han är bra där. Nu läckte vi för mycket och släppte in för enkla mål. Både kontringar och sedan i andra halvlek, för många genombrott. De kunde ohotat komma in nära och göra mål. Jag är ganska besviken på hur vi genomför den här matchen. Det stämmer inte och vi gör för många tekniska misstag. 

Jesper Rüdiger berömmer Christoffer Sundqvist för inställningen. 

HHF-målen: Henrik Böris 5, Matz Hesselgård 4, Christoffer Sundqvist 3, Elias Andersson Landholm 2, Tobias Stridh 2, Arvid Nilsson 2, Axel Henriksson 2, Anton Söderström, Rasmus Hesselgård.

I nästa omgång väntar en spännande match för Hultsfred, då Eksjö kommer på besök. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!