"Gagga" är redo för comeback

Andreas Grahm är tillbaka. Efter sex år utan handboll och utan Hultsfred har han flyttat hem - och trivs utmärkt. - Det är mycket enklare här, och lugnare, säger han efter sin Stockholmssejour.

Andreas "Gagga" Grahm är laddad för att spela handboll i vinter. Han öppnar även dörren för en comeback på fotbollsplanen.

Andreas "Gagga" Grahm är laddad för att spela handboll i vinter. Han öppnar även dörren för en comeback på fotbollsplanen.

Foto:

Handboll2011-09-23 06:41


Ibland förändras livet snabbt, vare sig man vill eller inte. Andreas Grahm kom tillbaka till Hultsfred i augusti och har på kort tid fått ordning på det mesta som gör livet tryggt.
- Det har löst sig fantastiskt bra. Jag har fått tag i lägenhet och jobb, och dagisplats till min dotter på bara ett par veckor. Jag och min tidigare sambo gick isär för ett tag sedan, och jag sökte först boende i Stockholm där vi bodde tillsammans, men det är så fruktansvärt dyrt däruppe. Det gick inte att lösa. Men nu det känns skönt att vara tillbaka i Hultsfred, säger Andreas Grahm.
I vinter blir han en viktig spelare i Hultsfred HF, där han gör comeback på handbollsplanen efter sex års frånvaro.
- Det ska bli riktigt kul, man har saknat sammanhållningen. Jag känner att jag har en del att ge och trots att jag varit ifrån det ett tag så hänger jag med bra, även om tajmingen och snabbheten kan bli bättre, säger Andreas Grahm.

Minns 2004
Andreas Grahm tillhör den gyllene generation bollspelare födda 80-81 i Hultsfred, som på handbollsplanen tog HHF till division ett våren 2004. Jämngamla kompisarna Olof Ericsson och Daniel Sörensen tillhörde tillsammans med "Gagga" och gamle elitspelaren Ulf Gustavsson nycklarna i det framgångsrika HHF-laget.
- Vi hade ett bra lag. Jag kommer ihåg att vi förlorade med 42-17 i första matchen borta mot GP i Eskilstuna, sedan slog vi dem hemma i sista matchen och gick upp, minns "Gagga".
- Det är en del från det laget som fortfarande är med, men det här laget vi har nu är större och starkare. Vi var ganska små, fortsätter han.
Andreas Grahm är en bolltalang utöver det vanliga. Men dubbla operationer i vänster knä satte stopp för karriären. Tills nu.
- Korsbandet gick sönder två gånger. Jag fick inte spela mer sa läkarna. Men jag kollade knät för något år sedan och det såg väldigt stabilt ut, så det verkar ha läkt bra. Men jag väntar på ett specialskydd, som jag ska använda.
Precis som tränaren Benny Ek tror han att HHF-laget anno 11/12 kan bli bra. Rent av att laget kan blanda sig i toppstriden. Men...
- Man vet aldrig riktigt hur det kommer gå. Det kan bli jättebra om vi får ha alla friska. Men i helgen saknas det några...som vanligt, det är alltid så. Truppen är lite tunn, men så har det alltid varit i HHF, säger "Gagga" och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!