Glödhet Mattias fixade festen

Det var inte särskilt vackert. Men rysarsegern mot Skurup (34-33) gav Hultsfred HF nytt liv i bottenstriden i division två. Stor segerorganisatör: en glödhet Mattias Åström Karlsson. - Andra halvlek är den bästa jag har gjort på många år, flinade tiomålsskytten.

Mattias Åström Karlsson visade vägen med tio mål mot Skurup. Foto: Janne Strömsten

Mattias Åström Karlsson visade vägen med tio mål mot Skurup. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Handboll2012-01-30 07:27


Mattias Åström Karlsson gjorde tre mål i den första halvleken - som HHF förlorade med en boll (17-18). Men det var först i den andra halvleken som hans show startade på allvar.
Inom loppet av tio minuter såg han till att Hultsfred både gick förbi och ifrån Skurup i målprotokollet. Åström Karlsson stod för såväl 18-18, 19-18, 22-20, 23-20 som 24-21. Lägg till 28-26 och 29-27 och ni förstår att han hade en mycket stor del i Hultsfreds seger.
- Jag kom in i ett sjukt stim där. Vi spelade med mycket tryck och det trivs jag med. Jag känner mig bekväm med det spelet, förklarade Mattias Åström Karlsson.

Lättad tränare
Tränaren Martin Lennström kunde inte annat än att njuta av Åström Karlssons uppvisning:
- Jag vet inte vad han åt i paus, det var underbart att se honom, tyckte Lennström, som såg både glad och lättad ut.
Det var annars en match där det syntes tydligt att mycket stod på spel - inte minst för HHF, som var piskat att ta en seger i den jämna bottenstriden. Framför allt i den första halvleken kastades det bort mycket bollar och Skurup ledde ett tag med 10-14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!