Guldhjälten missar VM: "Pissigt och hopplöst"

Valter Chrintz missar definitivt hemma-VM i handboll som inleds om två månader. Füchse Berlin-spelaren skadade ena korsbandet i en match i helgen och blir borta säsongen ut. –Det känns lite blandat. Pissigt, hopplöst och allmänt tufft, säger Chrintz till Kristanstadsbladet.

Valter Chrintz. Arkivbild.

Valter Chrintz. Arkivbild.

Foto: Annika Byrde/NTB/TT

Handboll2022-11-07 15:47

Chrintz skadade sig i söndags när klubblaget Füchse Berlin spelade mot Minden och fick bäras ut på bår. Under måndagen konstaterades det att främre korsbandet är av.

– Jag har landat på det jävla knäet hur många gånger som helst i min karriär, men jag känner ju det direkt när jag landar. Det var mest obehagligt, underdelen och överdelen i knät gick åt två olika håll, säger han till Kristanstadsbladet.

I stället för ett eventuellt hemma-VM i vinter väntar operation och en lång rehabilitering för 22-åringen.

– Det känns lite blandat. Pissigt, hopplöst och allmänt tufft. Det var det här året jag skulle få känna på det mer och mer och verkligen komma in i det. Ta vara på chanserna jag får. Sedan har det inte gått världsbäst, men man lär sig också, säger Chrintz.

22-åringen var en av hjältarna när Sveriges herrlandslag tog EM-guld i Budapest i januari efter att ha besegrat Spanien med 27–26 i finalen.

Under mästerskapet blev Chrintz framför allt uppmärksammad efter att i mellanrundan ha satt den avgörande straffen i slutsekunderna av 24–23-segern mot Norge.

Sverige inleder handbolls-VM med match mot Brasilien i Scandinavium i Göteborg den 12 januari nästa år. Chrintz är dock inte säker på om han hade blivit uttagen även om han hade varit frisk och han var inte med i truppen som spelade Euro Cup i oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!