Hagman om OS-målet: "Ska vinna innan dess"

Sveriges landslag må ha åkt ut ur handbolls-VM, men drömmen om en medalj i ett stort mästerskap lever vidare. Helst förr snarare än senare. –Jag är 30 nu, jag vill vinna lite medaljer, säger Nathalie Hagman.

Sveriges Nathalie Hagman och Jamina Roberts.

Sveriges Nathalie Hagman och Jamina Roberts.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Handboll2021-12-15 23:32

Sverige missade chansen att slåss om medaljerna i handbolls-VM. Regerande olympiska mästaren Frankrike blev en för tuff motståndare. Efter förlusten var det besvikna svenska spelare.

– Det är så jävla mycket roligare att spela semifinal och slåss om medaljerna, kvartsfinal är lite väl tidigt att åka ut, säger Nathalie Hagman.

Trots att Sverige spelat bra två mästerskap i rad, och mött några av världens bästa lag, kan hon inte låta bli att bli att längta efter de där medaljerna.

– Vi har spelat väldigt många mästerskap och jag börjar bli lite trött på att inte få fler medaljer, jag tycker vi har tagit många steg som landslag och nu vill vi vara där i toppen, säger hon.

Sverige har inte samma bredd eller spets som några av de andra topplagen, men potential råder det inte brist på.

– Jag tycker att vi har jättestor potential, vi har en bra blandning av lite äldre spelare och lite yngre. Jag tycker att vi har en väldigt bra kemi i det här laget, vi gör mycket bra saker men det är de där små små detaljerna som saknas, säger Hagman och fortsätter:

– Nu handlar det om att bygga vidare på det här och ha fler bra mästerskap. Jag är för gammal för att åka ut i kvartsfinal. Jag är 30 nu, jag har inte så många år kvar, jag vill vinna lite medaljer.

Hon får medhåll av jämngamla Linn Blohm:

– Ja, men tittar vi på hur det har sett ut nu de senaste mästerskapen har vi ju gjort många prestationer som gjort att vi har varit nära. Vi är så nära, men vi har inte kommit dit än och det känns så segt att vi får lämna redan efter en kvartsfinal, säger hon.

Tomas Axnérs kontrakt sträcker sig över OS 2024 och målet är att innan dess etablera sig i toppen för att kunna slåss om medaljerna i Paris. Det är dock lite för långt tills dess för Nathalie Hagman.

– Men Paris... vi ska vinna något innan det! Det är ju två mästerskap innan dess. Men gud Paris, snälla!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!