Han blir ansvarig huvudtränare – två nya matchcoacher på väg in

Förra säsongen var han spelande tränare i Hultsfred HF. Men när före detta huvudtränaren Kurt-Göran Limslätt tackade för sig skapades en lucka i ledarstaben. Nu är det bestämt att Robin Löfstedt tar över den rollen – men han kommer fortsätta spela. – Det blir ingen jätteskillnad, säger Löfstedt.

Robin Löfstedt fortsätter som spelare i Hultsfreds HF och kommer även vara ansvarig huvudtränare kommande säsong. Foto: Micael Rundberg/Arkiv

Robin Löfstedt fortsätter som spelare i Hultsfreds HF och kommer även vara ansvarig huvudtränare kommande säsong. Foto: Micael Rundberg/Arkiv

Foto:

Handboll2017-08-08 10:40

Förra säsongen lyckades Hultsfred HF med sitt mål att hålla sig kvar i division 2. Med ett nytt kontrakt i hamn var uppdraget slutfört och dåvarande tränaren Kurt-Göran Limslätt tackade för sig. I och med hans flytt lämnade han ett litet tomrum efter sig i ledarstaben, men nu står det klart vem som blir ersättaren.
– Det blir Robin Löfstedt som tar över som ansvarig huvudtränare. Kontraktet är underskrivet och klart, säger HHF:s ordförande Ulf Larsson.

Löfstedt var spelande tränare förra året, men då var det Kurt-Göran Limslätt som var huvudtränare. Under säsongen 2017/2018 ska alltså Robin axla den rollen, men han ska fortsätta spela i laget.
– Det kommer bli ungefär som innan men jag kommer hålla lite mer i träningarna i veckorna. Förra året blev det väldigt lite från min sida men det har efterfrågats att jag ska vara mer ansvarig, säger Robin Löfstedt.

Föreningen har varit i kontakt med några möjliga matchcoacher som ska stötta Robin och bilda ett team under match samt även under träning.
– Dessa två vill jag ska vara med på minst en träning i veckan så jag själv kan träna. Det är inte klart vilka det blir men det ser bra ut i alla fall kan jag säga.

Blir din roll som spelande huvudtränare lite annorlunda jämförelsevis med rollen du hade förra säsongen?
– Nja, jag kommer ju ändå spela fortfarande så jag vet inte riktigt. Men absolut det kommer bli lite jobbigare för huvudet att bära det ansvaret men det ska nog gå.
– Det kommer ju bli lite mer som jag tycker. Nu ska ju de här coacherna anpassa sig efter vad jag vill göra, så jag bär huvudansvaret och de uträttar det kan man säga.

När det gäller eventuella nyförvärv ser det inte ut att bli något mer.
– Det lutar inte åt något mer. Vi har fått in Ivan (Pilipovic) som jag velat ha hela tiden. Vi har bara haft en mittnia innan så han kommer bli en injektion framför allt bakåt med tanke på spelet vi kommer spela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!