Handbollen inför sanktioner mot Ryssland

Det ena efter det andra av de internationella idrottsförbunden knoppar av det krigförande Ryssland och dess allierade Belarus från sina tävlingar. Fotbollen, ishockeyn och handbollen stänger tills vidare ute alla lag från de två nationerna.

Pavel Andrejev, en av många ryska landslagsspelare som stoppas från landskamper på obestämd tid. Arkivbild.

Pavel Andrejev, en av många ryska landslagsspelare som stoppas från landskamper på obestämd tid. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Handboll2022-02-28 21:54

Efter måndagskvällens extrainkallade möte tog Europeiska handbollsförbundet, EHF, avstånd från invasionen av Ukraina och utesluter Ryssland och Belarus från förbundets samtliga arrangemang.

"Med omedelbar verkan stängs Rysslands och Belarus landslag samt ryska och vitryska klubbar som tävlar i europeiska handbollstävlingar av. Detta gäller tills vidare och gäller alla aktuella tävlingar på klubb- och landslagsnivå. Domare och funktionärer från Ryssland och Belarus kommer inte att nomineras för framtida matcher tills vidare. Föreläsare och kommissionsledamöter från Ryssland och Belarus kommer inte att kallas till framtida möten och aktiviteter.

EHF skriver vidare i sitt uttalande:

"Europeiska handbollsförbundet beklagar konsekvenserna för individer, klubbar och landslag och hoppas att en fred kommer att möjliggöra nya överväganden."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!