Handbollsspelare stängs av i fyra månader

Handbollsspelaren Christoffer Brännberger stängs av igen. Och denna gång får Önnered klara sig utan honom länge. Brännberger stängs av i fyra månader – resten av grundserien – för att ha armbågat Hallbys Oskar Hedvall i ansiktet.

Christoffer Brännberger, här i Sävehofs tröja förra säsongen. Arkivbild.

Christoffer Brännberger, här i Sävehofs tröja förra säsongen. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Handboll2022-12-23 09:42

Christoffer Brännberger stängdes tidigare i höstas av i elva matcher efter ett ha träffat HK Malmös Charles Hugoson med ett slag på halsen. Det kortades senare till sex matcher efter överklagan.

Nu stängs han av på nytt.

I måndagens match mot Hallby träffade Brännberger motståndaren Oskar Hedvall med en armbåge i ansiktet och stängs nu av till 22 april – resten av grundserien.

– Under idrottens bestraffningsregler är det en grov förseelse och eftersom vi har en liknande grov förseelse på samma spelare i omedelbar närtid så ska det anses vara försvårande, säger Pierre Grubbström, ordförande i Svenska handbollsförbundets disciplinnämnd till Göteborgs-Posten.

Önnered kan även få klara sig utan Brännberger i ett eventuellt kval- eller slutspel då lagets grundserie avslutas den 31 mars.

Brännberger kommenterade händelsen för GP i torsdags:

– För några år sedan knäcktes näsan på en lagkamrat till mig i Sävehof under en liknande situation i en match mot Hallby. Vad blev hans straff från disciplinnämnden? Inget såklart. Och gick Hedvall ut och ville stävja något då? Såklart inte, sade han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!